Jumittaako selkää?

Etenkin alaselän jumitus ja kolotus johtuvat monesti kireyksistä reisien takaosien lihaksissa, pakaroissa tai lonkkien alueilla. Etupuolen (esim lonkat) kireydet korostavat lannenotkoa ja takaosan kireydet (esim reisien takaosat) taas vetävät notkoa suoremmaksi. Molempiin suuntiin tapahtuvat vedot ovat poispäin optimaalisesta asennosta ja se voi tuntua kipuna alaselässä. Pelkkä alaselän hierominen auki ei tässä tapauksessa poista ongelmaa, vaan jumeja kannattaa availla laajemmin koko lantion alueelta.

Lisää voimaa ja kestävyyttä sekä energiaa tehokkaalla huollolla.

Huolla kehoasi itse ja käy hierojalla tai fysiolla tms tarpeen mukaan. Hyvällä hierojalla tai fysiolla tms kannattaa käydä aika ajoin huollossa, mutta kun huollat kehoasi aktiivisesti ja oikein myös itse, pääset parhaiten eteenpäin. Omassa kehonhuollossa saat parhaita tuloksia nopeimmin, kun osaat käyttää tarkoituksenmukaisesti ja oikein eri liikkuvuusteknikoita ja foamrolleria. Näiden yhdistelmä on tehokkaampaa huoltoa kuin vain toinen näistä. Kun ei tarvitse taistella omia jumeja vastaan, energiaa riittää ja kestävyys ja voima lisääntyvät.

Skorpionilla liikkuvuutta selkään ja lantioon

Esimerkiksi skorpioni tuo liikettä niin selkään kuin lantion alueelle. Skorpioni ei ole voimalaji, vaan liike tehdään huolellisesti kehoa kuunnellen ja viedään vain siihen asti, kuin tuntuu sopivalta. Jos saat jalan maahan toisella puolella, se on jo hyvä alku. Jos jalkasi ylettää sormiin asti rennosti ilman puristamista, liikkuvuutesi on tässä liikkeessä jo todella hyvä. Kun maltat säilyttää rentouden ja teet liikkeen hallitusti, jalkasi ylettää pikkuhiljaa lähemmäs ja lähemmäs kohti sormiasi ja selän ja lantion alueiden kireydet helpottuvat. Laitapa kokeiluun!

SUORITUSOHJE: Tee liike rauhallisesti ja kontrolloidusti. Pidä vatsa tiukkana. Jätä liikerata hieman vajaaksi siitä mihin kykenisit, jotta rentous säilyy. Tee vuorotellen, rauhallisen hengityksen tahtiin, 1min ajan. Toista 1-3 kertaa molemmin päin. Tee joka päivä 1-2 viikon ajan; saatat huomata lantion ja selän alueen jumien helpottavan pikkuhiljaa. Ohjelmoi liike osaksi hyvinvointiohjelmaasi jatkossakin!

VIDEO Skorpioni

Foamrollerilla lisää tehoa huoltoon

Rullaa skorpioni-liikkeiden lisäksi reisien takaosien lihakset ja lonkan alue. Tässä video vielä kertauksena:

VIDEO Lonkkien ja reisien takaosien rullaus

Kun huoltaa kehoa, harjoittaa liikkuvuutta ja treenaa tukilihaksia aktiivisesti, tulokset näkyvät monipuolisesti. Haastavatkin liikkeet sujuvat ja tuntuvat jopa yllättävän kevyiltä. Katja on huoltanut kehoaan aina ja nyt fysioCross-treenien myötä vielä aktiivisemmin ja monipuolisemmin kuin aiemmin. Nyt häneltä sujuvat haastavammatkin liikekokonaisuudet helpon näköisesti. Tässä turkkilainen ylösnousu kevyesti hymyillen 10kg:n kahvakuulalla. Kun kehoa huoltaa ja vähentää jumeja, samalla kestävyys ja voima lisääntyvät.

Katjan turkkilainen ylösnousu

Kiinnostuitko aiheesta, miten saada lisää liikkuvuutta ja rentoutta? Haluatko oppia toimivat liikkuvuustekniikat ja oppia käyttämään kehonhuoltovälineitä (esim foamrolleria) oikein? Tule mukaan Kehonhuolto WorkShopiin 2h su 22.10.17 klo 13-15 Kangasalan Malm-Areenalle. Ilmoittaudu eve@fysiocross.fi tai p.050 5938 383

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen FysioCross-opas

Oppaassa kerron, miten treenaat itsesi terveellisesti ja turvallisesti kovaan kuntoon. Treenimenetelmä sopii sinulle, joka arvostat terveyttä, mutta nautit myös kovista treeneistä. Syötä sähköpostisoitteesi niin pääset lataamaan FysioCross-oppaan ilmaiseksi!

You have Successfully Subscribed!