*SISÄLTÄÄ 2 minuutin taukojumpan, KOKEILE!

*Tämä blogi on OSA 2/3 Ylävartalon huolto -asiaa.

Niska-hartiaseudun kiputilat ovat tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloista toiseksi yleisin kipuongelma alaselkäkivun jälkeen. Eri selvitysten mukaan näistä kärsii 35-70% suomalaisista työikäisistä.

Olen fysioterapeutti, Personal Trainer ja olympiaurheilija. Toimin lisäksi kouluttajana foamroller.fi-tiimissä. Olen ymmärtänyt koko laajuudessaan liikkuvuusharjoittelun tuomat monipuoliset positiiviset vaikutukset vasta viimeisten kuuden vuoden aikana oman kehoni toimintakyvyn paranemisen kautta. Palautumiseen ja liikkuvuuteen panostaessani olen huomannut, että kehoni toimii monella osa-alueella paremmin nyt kuin urheiluaikana. Toimintakyvyn parantuminen on mahdollistanut myös sen, että suorituskykyni on nyt 40 vuotiaana monelta osin parempi kuin 28 vuotiaana olympialaisissa. Jumit ja ylirasitus ovat tavallisia urheilijoilla ja paljon liikkuvilla, mutta myös stressaajilla, staattista työtä ja fyysisesti rankkaa työtä tekevillä.

Ryhdin havainnointitehtävä oli tämän sarjan ensimmäisessä blogissa (1/3): Ryhti kuntoon –> Lisää energiaa ja itsevarmuutta!

Tee ensin se ja jatkossa aina kun huomaat ryhdin lysähtäneen, oikaise. Kun toistat tätä, huomaat sen aina useammin ja lopulta olet myös useammin ryhdissä. Jotta hyvä asento on helpompi ja kevyempi säilyttää, on kiristyneitä lihaksia avattava ja heikkoja vahvistettava. Pidä huolta kokonaisvaltaisesti hyvästä liikkuvuudesta ja ryhtiä tukevien lihasten harjoittelusta: Keho säilyy toimintakykyisenä ja kestävyys ja voima lisääntyvät!

KATSO JA TESTAA 2 minuuttia, 4 liikettä:

Istumista kannattaa tauottaa vähintäänkin kerran tunnissa tai mahdollisimman usein. Kun minulla on toimistopäivä ja ryhti alkaa lysähtää ja ajatus hidastua, teen nämä 4 liikettä.

  1. Nouse ylös
  2. LIIKE 1 Hengitä syvään sisään, avaa rintakehää, vedä leukaa sisään, avaa olkapäitä ulkokiertoon: toista 5 kertaa (30s)
  3. LIIKE 2: Tue kämmenet pöytää vasten ja paina rintaa käsien välistä alas. Jousta kevyesti hengityksen tahtiin (30s)
  4. LIIKE 3: Hiero faskiapallolla seinää vasten rintaa ja etuolkapäätä: tee mukavan tuntuisella paineella, ei saa sattua! (30s)
  5. LIIKE 4: Hiero pallolla yläselkää ja lavan aluetta (30s)
  6. Ja taas hommat jatkuvat ryhdikkäästi ja ajatus kulkee!

Tule mukaan kokeilemaan ja oppimaan toimivia huoltotekniikoita lisää Kehonhuolto WorkShopiin 17.2.19 Kangasalan Malm-Areenalle. Aiheena on ylävartalo (käsivarret, olkapäät, rinta ja niska-hartia-alue). Käytämme sekä liikkuvuusliikkeitä että foamrolleria, krapaa ja faskiapalloa. Ilmoittaudu eve@fysiocross.fi. Lisätietoja WorkShopista:

Lisätietoja WorkShopista: Kehonhuolto WorkShop 2h Ylävartalo-Niska-hartia-alue-rinta ja käsivarret

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen FysioCross-opas

Oppaassa kerron, miten treenaat itsesi terveellisesti ja turvallisesti kovaan kuntoon. Treenimenetelmä sopii sinulle, joka arvostat terveyttä, mutta nautit myös kovista treeneistä. Syötä sähköpostisoitteesi niin pääset lataamaan FysioCross-oppaan ilmaiseksi!

You have Successfully Subscribed!