Kiitos kun olet mukana matkassa kohti oman elämän huippukuntoa! Jos et ole vielä lukenut edellisiä osia aiheeseen liittyen, löydät ne täältä:
1/3 Selkävaivat kuriin liikkuvuutta ja tukilihaksia vahvistamalla
Löydät edellisistä myös videot kyykkyliikkuvuuden parantamiseen sekä alkulämmittelyn mallin, tsekkaa ne ensin ja jatka sitten tästä.
Kovaan kuntoon – terveenä!
Pidätkö kovista treeneistä, mutta et halua treenata päättömästi verenmaku suussa? Kun treenit suunnittelee ja etenee progressiivisesti kehoa kuunnellen sekä huomioi palautumisen, treenit tuntuvat hyvältä ja tuloksia tulee.
Onko tavoitteenasi
- Parantaa kehon toimintakykyä: päästä eroon jumeista ja epämääräisistä iän tuomista vaivoista ja kivuista
- Kohottaa kuntoa monipuolisesti
- Palautumisen optimointi: aktiivinen palautuminen kovista treeneistä sekä tavoitteita tukeva ravinto
- Aikatauluttaa arki niin, että omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen löytyy taas aikaa.
Miten FysioCross-valmennus toimii?
Terhi tuli asiakkaakseni fysioCross-valmennusryhmään pari vuotta sitten. Hän piti kovista treeneistä, mutta halusi myös, että kroppa pysyy kunnossa ja että treeneissä huomioidaan hänen kunto- ja taitotasonsa. Aloittaessaan ryhmässä, Terhillä oli selkäongelmia, jotka eivät kuitenkaan estäneet harjoittelua. Joihinkin liikkeisiin kauden aikana annoin vaihtoehdot, koska ne eivät tuntuneet Terhistä hyviltä. Selkävaivat vähenivät liikkuvuus- ja tukilihasharjoitusten myötä ja Terhi onnistui kehittämään voimaa ja kestävyyttä turvallisesti ja monipuolisesti niin vapailla painoilla kuin kehonpainollakin. Suunnitelmallisesti etenevä harjoittelu ja oman kehon kuuntelun harjoittelu toimivat Terhille erinomaisesti. Kehotan aina valmennettaviani treenaamaan päivän kunnon mukaisesti: Jos olet hieman alavireessä, ole armollinen ja tee kevyesti, jos olet täynnä virtaa, voit antaa mennä, kunhan järki on mukana eikä tekniikasta tingitä.
Terhin haastattelu FysioCross-harjoittelusta
Millaiset tavoitteet Sinulla oli lähtötilanteessa?
Leuanveto oli haaveenani oppia, ja miten sitä ylipäätään pitäisi lähteä harjoittelemaan, kun en ole oikeasti ikinä sitä päässyt. Minulla oli iso elämäntapamuutos tuossa kolmisen vuotta sitten, kun pudotin painoa noin 20 kiloa. Sen jälkeen halusin asettaa jonkun seuraavaan haastetavoitteen itselleni. Leuanveto kuulosti sopivalta haasteelta.
Miksi päätit valita juuri FysioCross-valmennuksen?
Fysioterapeutti-valmentaja oli minulle tärkeää, koska minusta tuntui, että joka paikka oli vähän ”romuna” lähtiessäni valmennusryhmään. Pystyin kuitenkin osallistumaan ja tarvittaessa valmentaja antaa vaihtoehtoja liikkeille, jos jotain ei jostain syystä pystyisi tekemään.
Millaisia tuloksia olet saanut?
Liikkuvuus ja tukilihasten vahvistus ovat olleet äärimmäisen tärkeitä minulle, koska minulla oli selkäongelmia. Mikä parasta, tänne treeneihin tullessani saatan tuntea olevani jumissa, mutta vaikka treeni on tehokas ja olen treenistä väsynyt, olo on aina aukinaisempi kuin tullessa! Voisin suositella tätä myös kaikille konttorissa päivänsä istuville!
Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia treenaamisesta:
Vastasin muutamaan kysymykseen, joihin törmään usein valmennustyössäni.
On niin kova kiire elämässä, niin en tiedä ehdinkö tekemään harjoituksia ja käymään harjoituksissa?
FysioCross-valmennukseen kuuluu lisäksi omatoiminen ohjelma viikolle video- ja kirjallisine ohjeineen. Valittavana on lyhyt tai pitkä treeni ja sen voi tehdä, kun itselle sopii. Ohjelmat jäävät asiakkaille, jolloin niitä voi tehdä myös jatkossa aina, kun aikatauluun sopii. Kun on valmis ohjelma, jonka voi toteuttaa vaikka kotioloissa, aloittamisen ja tekemisen kynnys madaltuu eikä aikaa kuulu miettimiseen.
Olen kokeillut ja epäonnistunut, koska en jaksanut seurata ohjelmaa. Miten välttyisin tältä asialta nyt?
Ryhmävalmennus on enemmän kuin treeni tai ohjelma; se on myös sosiaalinen tapahtuma, jossa saa nauraa ja treenata saman henkisten treenaajien kanssa. Kaikki kokevat joskus samoja fiiliksiä, aina ei huvittaisi treenata, mutta kun vain saapuu paikalle, ryhmä kannattelee ja valmentaja tsemppaa. Eräs asiakas ilmoittautui 9. Kaudelle mukaan saatesanoin: ”Jatkaisin mielellään harjoituksia ryhmässä. Kyllä sitä on jo tullut riippuvaiseksi tähän hommaan.” Valmentajana olen suunnitellut ohjelman eteneväksi ja monipuoliseksi. Otan huomioon kaiken tasoiset treenaajat ja annan liikkeille vaihtoehtoja tarvittaessa. Kun kunto on kohonnut ja treeneissä on mielekästä, tämä on motivoinut monia jatkamaan ryhmässä kausi toisensa jälkeen.
Olen niin huonossa kunnossa, että en taida kehdata tulla ryhmään mukaan…? Olisiko järkevämpää ensin treenata itsekseni parempaan kuntoon ja tulla vasta sitten ryhmän mukaan?
Mitä jos en pidäkään treeneistä enkä haluaisikaan jatkaa ryhmässä? Joudunko silti maksamaan koko valmennusjakson?
Millainen valmennus kannattaa ostaa, vaihtoehtoja on niin paljon tarjolla?
FysioCross-ryhmävalmennuksen esittely
HAASTE: Aseta hyvinvointiasi kohentava tavoite syyskaudelle!
Vedän ryhmiä Kangasalla, Malm-Areenalla. Ryhmätreenit ovat kerran viikossa ja FysioCross-valmennukseen sisältyy lisäksi omatoimiset ohjelmat videoina ja kirjallisina niin treeniin, palautumiseen kuin ravintoonkin.
Tarkemmat tiedot valmennuksistani löytyvät täältä:
Kahvakuula ja naru ryhmätreenit
Ilmoittautumiset syyskuussa 2018 alkaviin ryhmiin ovat käynnissä. Ryhmät täyttyvät kovaa vauhtia. Ryhmiin mahtuu 16 ensimmäisenä ilmoittautunutta. ILMOITTAUDU SINÄKIN mukaan suosittuihin ryhmiin ja varmista järkevät treenit syksylle 2018!