NÄIN HELENAN HARJOITTELU ETENI PERSONAL TRAINERIN KANSSA

*Kova stressi töissä ja pitkät työpäivät
*Selkä jäykkä ja kipuilee
*Kireyttä kehossa, etenkin reisien takaosissa ja koko takalinjassa

Yleisin syy personal trainerin palkkaamiseen on, että halutaan parempaan kuntoon. Huolestutaan siitä, mitä terveydentilassa tapahtuu, jos elämäntapoihin ei tee muutoksia. Muutoksia on yritetty tehdä ensin itsekseen, mutta sitten huomataan, että ammattitaitoisen valmentajan apu on paikallaan.

KUURI VAI ELÄMÄNTAPAMUUTOS?

Yleisin virhe, kun halutaan pysyvästi parempaan kuntoon on se, että uskotaan elämäntapamuutoksen onnistuvan rääkkitreenillä. Unohdetaan oman elämäntilanteen stressitekijät, oma palautumiskyky.

Personal trainerista toivotaan ”piiskuria”, joka ”pakottaa” suorittamaan tehotreenit. Uskotaan, että personal trainerin avulla pystyy treenaamaan entistä kovempaa, ylittämään itsensä uudestaan ja uudestaan ja puristamaan itsestään kaiken irti. Näin se varmasti onkin ja tulosta tulee lyhyellä tähtäimellä nopeasti. Tämä tie on hyvin lyhyt ja johtaa erittäin harvoin elämäntapamuutokseen. Valitettavan usein homma päättyy totaalisesti ja palataan entiseen elämäntapaan. Ja pahimmassa tapauksessa terveys menee, loukkaannutaan tai saadaan keho sekaisin.

PAREMPAAN KUNTOON KEVENTÄMÄLLÄ

Mitä jos töissä on todella stressaavaa, työpäivät venyvät pitkiksi ja jopa viikonloput kuluvat töiden merkeissä?

Kova stressi alkaa tuntua kehossa kireytenä ja kipuina ja mieli on maassa ja turhautunut.

Mistä on aloitettava? Ensimmäisenä on tietenkin analysoitava työtilanne. Kaikki keinot oman taakan keventämiseksi käyttöön.

Seuraavaksi aktiivisen palautumisen keinot tarkkailuun ja opeteltaviksi: uni, lepo, rentoutuminen, hyvä ravitseva ravinto, matalatehoinen monipuolinen treeni.

NÄILLÄ EVÄILLÄ KUUKAUDEN JÄLKEEN LOISTAVIA TULOKSIA

Helena teki jo ennestään terveelliseen ruokavalioonsa pieniä lisäyksiä, jotka lisäsivät energisyyttä. Hyvä nesteytys on ensimmäinen askel.

Mindfulness-harjoitukset aloitettiin hyvin pieninä annoksia aluksi, tuomaan lisää tilaa ja säätelemään stressiä.

Osaltaan nesteytys ja mielen rentouttaminen helpottavat kehon kireyttä. Lisäksi hierojalla ja osteopaatilla käynnit ja monipuoliset liikkuvuusharjoitukset sekä kehon tukilihasten harjoitukset otettiin käyttöön. Oma liikkuvuusohjelma tuli jokapäiväiseen käyttöön, pieninä annoksina nekin, vain 10minuuttia päivässä ja kerran viikossa 30-60minuuttia.

1-2 lenkkiä viikossa kävellen tai hitaasti hölkäten metsä- ja järvimaisemissa, joissa mieli lepää ja happea riittää. Pilatesta noin kerran viikossa. Kaikki omaa kehoa tunnustellen ja hyvällä fiiliksellä.

Helena ulkotreeneissä

Mittasimme Helenan liikkuvuuden jakson alussa ja nyt kuukauden harjoittelun jälkeen. Liikkuvuus on parantunut todella merkittävästi ja selkäkipu on tällä hetkellä poissa!

”OLEN OPPINUT, ETTÄ VÄHEMMÄN ON ENEMMÄN”

Helena on päässyt loistavaan vauhtiin jo ensimmäisen kuukauden aikana oman terveys- ja kuntoprojektinsa kanssa. Tavoitteena on kunnon kehittäminen monipuolisesti ja koviakin treenejä jossain kohtaa, mutta sitä kohti edetään askel kerrallaan, oma palautumiskyky huomioiden – ja maksimoiden 🙂

”Olen niin onnellinen tästä!” – Helena Salmi

Oletko harkinnut personal traineria? Tutustu täältä lisää ja ota rohkeasti yhteyttä, niin mietitään yhdessä, olisinko oikea valmentaja sinulle? https://www.fysiocross.fi/fysiocross-personal-training/

JAA KAVERILLE:

Tilaa ilmainen FysioCross-opas

Oppaassa kerron, miten treenaat itsesi terveellisesti ja turvallisesti kovaan kuntoon. Treenimenetelmä sopii sinulle, joka arvostat terveyttä, mutta nautit myös kovista treeneistä. Syötä sähköpostisoitteesi niin pääset lataamaan FysioCross-oppaan ilmaiseksi!

You have Successfully Subscribed!