4 parasta syytä treenata kuntoilunaruilla (suspension trainer)

Nov 04, 2022

4 parasta syytä treenata naruilla (suspension trainer)

Kuntoilunarut löytyvät jo usealta salilta ja monelta myös kotoa. Narut ovat todella monipuoliset ja tehokkaat treenivälineet ja lisäksi ne tuovat treeniin mukavaa ja kaivattua vaihtelua.

Riittävä vaihtelu on yksi tärkeimmistä asioista, kun halutaan, että treenit kehittävät ja mielenkiinto pysyy yllä pitkään.

Jos et ole vielä tullut kokeilleeksi naruja treeneissä, tässä 4 parasta syytä, miksi niitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

 

Narutreenit kannattaa, koska:

 

  1. Tehokas koko kehon treeni lyhyessä ajassa

Narutreenit ovat kokonaisvaltaisia, koko kehon haastavia treenejä. Vastuksena toimii oma keho ja maan vetovoima.

Narutreenit kehittävät voimaa, tasapainoa, koordinaatiota, liikkuvuutta, keskivartalon ja koko kehon tukilihaksistoa.

Naruilla voi treenata kymmeniä ja kymmeniä erilaisia liikkeitä. Yksi ehdottomasti parhaista puolista narutreeneissä on se, että oikeastaan kaikki liikkeet haastavat ja kehittävät keskivartaloa.

Vastuksen säätäminen kevyestä rankempaan tai päinvastoin on todella yksinkertaista ja nopeaa – vastusta säädetään asentoa vaihtamalla.

 

  1. Kehittää timanttisen keskivartalon

Keskivartalon tärkeimmät tehtävät ovat tukea ryhtiä, suojata selkää ja tuottaa ja välittää voimaa liikkeeseen. Keskivartalo on kaiken liikkumisen ydin ja voiman siirtymisen tärkein lenkki.

Keskivartalon vahva tuki ei tarkoita samaa kuin näkyvä ”six-pack”. Kun halutaan olla vahvoja ja ryhdikkäitä, pystyä liikkumaan ja toimimaan kevyesti ja ketterästi, on treenattava vahvaa tukea keskivartaloon, erityisesti keskivartalon syviä lihaksia.

Nimenomaan tässä narutreenit ovat loistava vaihtoehto, sillä kaikki liikkeet lähtevät siitä, että keskivartalo pidetään vakaana ja vahvana ja se tukee liikkeitä. Näin keskivartalon tuki vahvistuu ja pikkuhiljaa rankemmat ja haastavammat liikkeetkin onnistuvat.

 

  1. Sopii eri tasoisille treenaajille

Narutreenissä vastusta säädetään todella nopeasti ja yksinkertaisesti omaa asentoa muuttamalla. Siksi treenaajan on todella helppo säätää, miten rankan mistäkin liikkeestä tekee.

Tärkeintä on valita sellainen taso, jonka osaa tehdä puhtaasti, hyvällä tekniikalla.

Narutreenit ovat miellyttävä ja turvallinen treenimuoto monen tasoisille treenaajille. Esimerkiksi jalkaliikkeitä pystyy keventämään tai painopistettä siirtämään ja lisäksi auttaa liikettä käsillä, jolloin voidaan saada kevennystä ja helpotusta vaikkapa kipuileville polville. Näin pystytään vahvistamaan tärkeitä reisilihaksia, vaikka tavallinen kyykky ei välttämättä onnistuisi.

Toisaalta kokenut treenaaja voi nostaa naruliikkeiden haasteversioilla treeninsä aivan uudelle tasolle.

 

  1. Treenipaikka on helppo pystyttää minne vaan! (kotiin, salille, hotelliin, ulos)

Harjoittelunarut ovat kevyt väline, joka mahtuu pieneen tilaan.

Narutreeni ei vaadi paljoa tilaa.

Narut voi helposti:

  • ripustaa kotona esimerkiksi oviankkurilla (tai koukkuun roikkumaan),
  • ottaa reissuun mukaan ja treenata hotellihuoneessa,
  • ottaa mukaan ulkotreeniin tai
  • salille (monelta salilta löytyykin narut omasta takaa)

Siispä voit säästää aikaa ja energiaa, kun lihaskuntotreeni onnistuu vaikka kotona tai voit ottaa narut mukaan minne tahansa olitkaan menossa.

Eipä jää lihaskuntotreeni enää tekemättä!

 

 

Kokeile rohkeasti naruja kun ensi kerralla tulee tilaisuus! :)

 

T.Eve

PS. Youtube-kanavaltani löydät esimerkkejä myös naruliikkeistä, tsekkaa esimerkki tästä ja laita kanava seurantaan: Kulmasoutu naruilla (YouTube)

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.