Miksi foamroller on tärkeä väline treenaajalle?
Oletko innokas treenaaja tai treenien aloittaja, joka haluaa lisätä liikkuvuuttaan ja tuntea kehonsa joustavammaksi niin harjoituksissa kuin arjessakin? Haluatko nostaa suorituskykysi uudelle tasolle ja pienentää loukkaantumisriskiä helposti ja tehokkaasti?
Foamrollerin käyttö yhdessä liikkuvuusharjoitusten kanssa on tärkeä tekijä kehon optimaalisen toimivuuden saavuttamisessa. Olitpa sitten treenien aloittelija tai intohimoinen kävelijä, juoksija, pyöräilijä, kuntosaliharrastaja tai minkä tahansa lajin aktiivinen harrastaja, foamroller auttaa sinua saavuttamaan parempia tuloksia parantamalla liikkuvuuttasi, vähentämällä lihaskireyksiä ja nopeuttamalla palautumista treeneistä.
Yli 20 vuoden kokemuksella fysioterapeuttina ja personal trainerina olen ohjannut monia urheilijoita ja aktiiviliikkujia...
Miksi liikkuvuus on tärkeää aktiiviliikkujille?
Oletko aktiivinen liikkuja, joka haluaa parantaa suorituskykyään ja vähentää loukkaantumisriskiä? Haluatko tuntea olosi notkeammaksi ja ketterämmäksi niin treeneissä kuin arjessakin?
Liikkuvuus on avain optimaaliseen suorituskykyyn, olitpa sitten juoksija, pyöräilijä, kuntosaliharjoittelija, mailapelien harrastaja tai minkä tahansa muun lajin harrastaja. Hyvä liikkuvuus parantaa kehon kykyä liikkua täydellä liikeradalla, mikä auttaa sinua saavuttamaan parempia tuloksia lajissasi ja vähentämään lihasjännityksiä ja vammoja.
Olen yli 20-vuotisen fysioterapeutti-personal trainer -urani aikana ohjannut liikkuvuusharjoittelua golffaajille, jääkiekkoilijoille, salibandyn pelaajille, jalkapalloilijoille, juoksijoille, hiihtäjille, pyöräilijöille, kävelijöille, kuntosali-...
Myytti kuntoilun ympärillä: Onko enemmän todella parempi?
Kun puhumme treenaamisesta, moni meistä on kasvanut uskomaan, että enemmän treeniä tarkoittaa parempaa tulosta. Tämä ajatus on todella syvään juurtunut kulttuuriimme, missä usein ihannoidaan intensiivistä, kovatehoista treeniä ja jatkuvaa ponnistelua muutenkin arjessa. Kuitenkin, onko tämä laajalti omaksuttu käsitys todella totta vai pelkkä myytti? Tarkastelen tässä kirjoituksessa, miten laatu ja pitkäjänteisyys ovat avainasemassa kuntoilussa, kun haluamme saavuttaa paitsi hyvän fyysisen kunnon myös kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin.
Treenasin itsekin aikoinani paljon ja kuvittelin, että vain treenaamalla mahdollisimman paljon ja kehoa rääkkäämällä kovilla tehoilla saavuttaisin huippukunnon. Ylitreenaamisen johdosta kuntokäyrä kääntyi laskuun, väsytin...
Kenelle kahvakuulailu sopii?
Oletko miettinyt, voisiko kahvakuulailu olla sinullekin sopiva treenimuoto? Minulla on yli 20 vuoden kokemus kahvakuulaharjoittelusta, sen ohjaamisesta ja kouluttamisesta. Olen vuosien varrella nähnyt, miten moni kuntoilija on hurahtanut positiivisella tavalla kahvakuulailuun ja miten he ovat nostaneet kuntonsa uudelle tasolle. Kerron seuraavaksi tarkemmin, miksi näin monesti käy. Tämän kirjoituksen luettuasi, voit helposti päättää, haluatko sinäkin antaa kahvakuulailulle mahdollisuuden :)
Viime vuosina kahvakuulaharjoittelu on saavuttanut suosiota tehokkaana treeninä ja erityisesti tehokkaana tapana parantaa lihaskuntoa, kestävyyttä ja liikkuvuutta. Kaikenkaikkiaan yleiskunnon ja kehon toimintakyvyn parantamisessa kahvakuulailu on yksi parhaista harjoittelumuodoista. Alunperin Venäjältä peräisin olevat kahvakuulat ovat monipuolisia...
Alkutilanne ja sopivan valmennusryhmän löytyminen
Olin käynyt Even selänhuoltopäivässä aiemmin ja sain joskus myöhemmin mainoksen Fysiocross-kurssista. Hetken mietin ja treenipaikan läheisyys sekä ”oman valmentajan” tarve tuottivat kipinän ilmoittautua mukaan. Halusin nimenomaan treenata pienessä ryhmässä henkilökohtaisen PT:n sijaan. Lisäksi koin liikkuvuuden treenaamisen näyttöpäätetyöntekijänä erittäin tärkeäksi ja Fysiocross-kurssilla paneudutaan tähänkin erittäin hyvin.
Tavoitteeni
Lähtötilanteessa halusin saada ohjatun treenin, joka auttaisi minua pysymään toimintakuntoisena. Joku potkisi hieman eteenpäin myös niinä päivinä, jolloin ei jaksaisi lähteä treenaamaan. Ja ennen kaikkea, tulisi aina säännöllisesti lähdettyä treeneihin....
Polvien kääntyminen sisäänpäin voi johtaa polvi, lonkka ja selkävaivoihin – korjaa homma näin
Polvien pitää suuntautua liikkeissä varpaiden suuntaan. Jos ne kuitenkin ohjautuvat sisäänpäin, mikä on melko yleinen virhe, tästä voi aiheutua pidemmän päälle esimerkiksi polvikipuja.
Polvien ohjautuminen sisäänpäin esimerkiksi kyykätessä on yleinen virhe. Sama taipumus toistuu usein muissakin liikkeissä, kuten askelkyykyissä ja maastavedoissa. Varsinkin nopeissa liikkeissä, kuten ponnistaessa hyppyyn, polvien virheasento voi korostua.
Jos tilannetta ei korjata, vääränlainen rasitus johtaa suurella todennäköisyydellä esimerkiksi polvi-, lonkka- ja alaselkävaivoihin.
Ensimmäinen tehtävä on kiinnittää asiaan huomiota. Tarkista esimerkiksi kyykkyä...
Kuntoilunarut löytyvät jo usealta salilta ja monelta myös kotoa. Narut ovat todella monipuoliset ja tehokkaat treenivälineet ja lisäksi ne tuovat treeniin mukavaa ja kaivattua vaihtelua.
Riittävä vaihtelu on yksi tärkeimmistä asioista, kun halutaan, että treenit kehittävät ja mielenkiinto pysyy yllä pitkään.
Narutreenit kannattaa, koska:
Narutreenit ovat kokonaisvaltaisia, koko kehon haastavia treenejä. Vastuksena toimii oma keho ja maan vetovoima.
Narutreenit kehittävät voimaa, tasapainoa, koordinaatiota, liikkuvuutta, keskivartalon ja koko kehon tukilihaksistoa.
Naruilla voi treenata kymmeniä ja kymmeniä...
Moi! Oletko miettinyt tässä lähiaikoina, että pitäisi venytellä mutta ei vaan tule itsekseen tehtyä?
Tunnetko, että kehosi kireydet estävät saamasta kropasta kaikkea tehoa treeneihin / omaan lajiin?
Tai kehon krempat estävät saamasta täyttä tehoa ja nautintoa treeneistä / lajista?
Tunnetko, että sinun pitää vähän himmailla treeneissä tahtia, sillä pelkäät että loukkaat itsesi, jos annat mennä täysillä?
Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer. Autan asiakkaitani treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Oleellisena asiana arjen huippukunnon saavuttamisessa on toimiva kehonhuolto, jolla taataan tehokkaat ja turvalliset treenit.
Tässä 3 askelta, jotka sinun on syytä ottaa haltuun, jotta voit sanoa...
Miksi treenaaminen loppui ja uudelleen aloittaminen tuntuu mahdottomalta?
- Yleisimmät syyt ja parhaat vinkit treenien onnistuneeseen aloitukseen
Onko sinulle käynyt koskaan näin…
Onko sinulle koskaan käynyt niin, että aiemmin hyvin nousujohteisesti kulkeneet treenit ovatkin yhtäkkiä alkaneet junnata paikallaan, kuntokäyrä on ehkä jopa kääntynyt laskuun ja motivaatio on siksi hiipunut?
Mulle on!
Tai onko kroppa alkanut tuntumaan treeneissä oudon väsyneeltä ja aiemmin kevyt ja lennokas askel raskaalta?
Treenit, joista aiemmin olit aivan innoissasi, alkavat tuntua pakkopullalta ja väsyttäviltä, vaikka ennen sait niistä päinvastoin energiaa ja tunsit olevasi elossa?
Väsymys on vallannut kehon aiemman energisyyden sijaan? Yöunet ovat heikentyneet ja ainainen väsymys kiristää hermoja.
Näistä johtuen...
Onko sinullakin tilanne, että pitäisi aloittaa säännölliset treenit, mutta ei vaan tahdo saa aikaiseksi?
Tiedostat, että sinulla on kyllä aikaa treeneille 2-3 kertaa viikossa, mutta jostain syystä aloitus on vaan siirtynyt ja siirtynyt.
Lohdutukseksi haluan kertoa, että et ole tilanteessasi yksin. Todella moni miettii aivan samaa; miksi säännöllisten treenien aloittaminen on niin vaikeaa?
Uuden tavan oppiminen ei ole helppoa, mutta se ON mahdollista. Todella moni on onnistunut sanomaan hyvästit vetämättömyydelle ja saanut säännölliset treenit käyntiin; miksi et siis sinäkin!?
Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, psyykkinen valmentaja. Olen valmentanut asiakkaitani ajatuksella "kovaan kuntoon terveenä" jo vuodesta 2002....
50% Complete
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.