Hyvästi vetämättömyys ja treenit käyntiin – 5 askelta, aloita heti

Uncategorized Jun 28, 2022

Hyvästi vetämättömyys ja treenit käyntiin – 5 askelta, aloita heti

 

Onko sinullakin tilanne, että pitäisi aloittaa säännölliset treenit, mutta ei vaan tahdo saa aikaiseksi?

 

Tiedostat, että sinulla on kyllä aikaa treeneille 2-3 kertaa viikossa, mutta jostain syystä aloitus on vaan siirtynyt ja siirtynyt.

 

Lohdutukseksi haluan kertoa, että et ole tilanteessasi yksin. Todella moni miettii aivan samaa; miksi säännöllisten treenien aloittaminen on niin vaikeaa?

 

Uuden tavan oppiminen ei ole helppoa, mutta se ON mahdollista. Todella moni on onnistunut sanomaan hyvästit vetämättömyydelle ja saanut säännölliset treenit käyntiin; miksi et siis sinäkin!?

 

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, psyykkinen valmentaja. Olen valmentanut asiakkaitani ajatuksella "kovaan kuntoon terveenä" jo vuodesta 2002....

Jatka lukemista...

6 syytä miksi kahvakuulailu nostaa kuntosi seuraavalle tasolle

Uncategorized Jun 17, 2022

Hei kahvakuulailija tai kahvakuulailusta kiinnostunut! Kerron seuraavaksi kuusi syytä, miksi kuulailu on niin erinomaista.

 

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer. Olen valmentanut asiakkaitani kovaan kuntoon terveenä vuodesta 2002. Olen kouluttanut ja ohjannut kahvakuulaharjoittelua noin 20 vuotta. Tiedän, että todella moni on saanut kuulaharjoittelulla loistavia tuloksia ja ovat siksi jääneet positiivisesti "koukkuun" kuulailuun.

 

Kahvakuula on todella monipuolinen ja loistava treeniväline, mutta valitettavan monella se lojuu toimettomana pölyyntymässä tai esimerkiksi ovistopparina...

 

Onko sinulla jo kahvakuula käytössä omissa treeneissäsi? Jos on, hieno juttu! Voit toki silti lukea tämän kirjoituksen, saatat saada vielä lisää motivaatiota kuulaharjoituksiin!

 

Jos taas et ole vielä tutustunut kuulaharjoitteluun, nämä kuusi...

Jatka lukemista...

Lihaskunto ja terveys uudelle tasolle - parhaat vinkit aloittelevalle lihaskuntotreenaajalle

Uncategorized Jun 02, 2022

Kun tavoitteena on nostaa lihaskunto ja terveys uudelle tasolle - parhaat vinkit aloittelevalle lihaskuntotreenaajalle

 

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, valmennan asiakkaitani kovaan kuntoon terveenä. Tästä näkökulmasta avaan myös parhaat vinkkini lihaskuntoharjoittelun aloitukseen.

 

Minulta on usein kysytty, millainen on hyvä saliohjelma (tai kotilihaskunto-ohjelma) aloittelevalle lihaskuntotreenaajalle? Päätin vastata kysymykseen kirjoittamalla siitä tänne blogiin, jotta mahdollisimman moni kuulisi nämä tärkeät vinkit.

 

Millaisella ohjelmalla kannattaisi lähteä salille ja aloittaa treenit?

 

Uuden aloittaminen ei ole kenellekään helppoa ja eteen tulee monta haastetta, vaikka intoa olisi ja tiedostaisi, että lihaskunnon harjoittelu olisi kriittisen tärkeää kehon kremppojen välttämiseksi ja toimintakyvyn...

Jatka lukemista...

5 tärkeintä asiaa kahvakuulatreeneihin

Uncategorized Mar 25, 2022

Moi,

 

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, fysiokahvakuulaohjaaja; autan ihmisiä treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Tänä vuonna 2022 tulee täyteen juhlalliset 20 vuotta ihmisten valmentamista hyvinvoinnin teemalla!

 

Tässä kirjoituksessa jaan 5 tärkeintä asiaa, kun haluat kesyttää kahvakuulan ja saada siitä parhaat hyödyt tehokkaasti ja turvallisesti.

 

Näin matkasi kohti unelmakuntoasi etenee varmoin askelin; kohti kovaa kuntoa, parempaa liikkuvuutta ja loistavaa tasapainoa.

 

Kahvakuulailun parhaat puolet

 

Kun tavoitteena on toiminnallisesti vahva keho, joka toimii vaivattomasti arjessa oli kyseessä sitten lumenluonti, lasten kanssa puuhastelu, kauppakassien kantaminen tai vaikka kodin pintaremontti, on kahvakuulailu järkivalinta!

 

Arjen toimintojen keveyden lisäksi kahvakuulailu auttaa jaksamaan toimistotyöntekijää...

Jatka lukemista...

Kolme typerää myyttiä kahvakuulatreeneistä

Uncategorized Mar 16, 2022

Moi,

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, fysiokahvakuulaohjaaja. Autan kuntoilijoita treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Olen ohjannut ja kouluttanut kahvakuulaharjoittelua vuodesta 2002; tänä vuonna 2022 tulee täyteen juhlalliset 20 vuotta ihmisten valmentamista hyvinvoinnin teemalla!

 

Tässä kirjoituksessa kerron myyteistä, jotka liittyvät kahvakuulaharjoitteluun. Annan parhaat vinkit, miten saat kahvakuulasta parhaan ystävän :)

 

Kolme myyttiä kahvakuulatreenistä

 

  1. Vähintään 100 etuheilautusta tai ei mitään tehoa
  2. Kahvakuulailu on aloittelijalle liian rankkaa ja vaikeaa
  3. Kahvakuulailu on turhaa jos käy salilla ja lenkkeilee

 

Kolme suurinta ongelmaa

 

1. Vähintään 100 etuheilautusta tai ei mitään tehoa

 

Sellainen ajatus, että jos treeni ei tunnu pahalta ja ei vedetä täysillä, niin se ei ole...

Jatka lukemista...

Haaveiletko kovasta kunnosta, paremmasta liikkuvuudesta ja loistavasta tasapainosta? – Aloita tästä

Uncategorized Mar 15, 2022

Moi,

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, autan kuntoilijoita treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Tänä vuonna 2022 tulee täyteen juhlalliset 20 vuotta ihmisten valmentamista hyvinvoinnin teemalla!

 

Tässä kirjoituksessa annan parhaat vinkit, miten taklaat kolme yleisintä hidastetta alkuun pääsemiseksi, matkallasi kohti unelma kuntoasi; kohti kovaa kuntoa, parempaa liikkuvuutta ja loistavaa tasapainoa. Asetu mukavasti ja aloita matkasi tästä ensimmäisestä askeleesta.

 

3 yleisintä haastetta

Haasteet, jotka yleisimmin hidastavat unelmatavoitteita kohti etenemisen, ovat:

  1. Kiire, ei ehditä treenaamaan.
  2. Kroppa on jumissa ja jumeihin ei ole löytynyt toimivaa ”lääkettä”.
  3. Kyllästyminen samoihin treeneihin: vanha treeniohjelma on pyörinyt liian kauan eikä se enää kehitä.

 

Et ole yksin tämän / näiden...

Jatka lukemista...

Kokemuksia Fysiocross-valmennuksesta

Uncategorized Feb 14, 2022

Kokemuksia Fysiocross-valmennuksesta

 

Moi! Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, psyykkinen valmentaja, fysiocross-treenimenetelmän kehittäjä. Autan ihmisiä treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Kerron seuraavaksi asiakkaiden kokemuksia fysiocross-treenimenetelmästä ja heidän saavuttamiaan loistavia tuloksia. Toivon, että saat näistä inspiraatiota omiin treeneihisi ja jos kiinnostuit, olet tervetullut mukaan tyytyväisten fysiocrossaajien joukkoon :) T.Eve

 

Miten fysiocross syntyi, taustaa…

 

Olen entinen urheilija ja sain itseni nuorempana huonoon kuntoon treenaamalla liikaa tehotreenejä. Minulla ei ollut hyvää treeniohjelmaa, joka olisi edennyt progressiivisesti, jossa olisi ohjelmoituna eri osa-alueet (liikkuvuus, lihaskunto ja kestävyys), ja joka olisi huomioinut palautumisen.

 

Opiskelin urheilu-urani ohessa fysioterapeutiksi ja kävin personal...

Jatka lukemista...

3 typerää myyttiä kunnon kohottamisesta

Uncategorized Feb 07, 2022

3 typerää myyttiä kunnon kohottamisesta

Moi! Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, psyykkinen valmentaja. Valmennan kuntoilijoita treenaamaan kovaan kuntoon terveys edellä. Olen valmentanut vuodesta 2002 lähtien ryhmiä ja henkilökohtaisia PT-asiakkaita. Nyt 20-vuoden valmennuskokemuksen jälkeen olen siirtämässä osaamistani myös verkkovalmennusten muotoon, jotta valmennukset olisivat yhä useampien ulottuvilla.

Kerron seuraavaksi 3 typerää myyttiä, joita kuulen usein, kun puhutaan treenistä ja kunnon kohottamisesta. Kuulostavatko nämö sinulle tutuilta?

 

Kolme myyttiä

Myytti 1: On treenattava kovaa / täysillä ja treenin pitää tuntua pahalta, kun haluaa parhaat tulokset

Myytti 2: Treenistä kuuluu tulla kipeäksi ja mitä useammaksi päiväksi, sen parempi

Myytti 3: Vanhemmiten kangistuu eikä kehitystä tule...

Jatka lukemista...

5 suurinta syytä, miksi et vielä ole nostanut treenejäsi uudelle tasolle ja avaimet niihin

Uncategorized Feb 03, 2022

5 suurinta syytä, miksi et vielä ole nostanut treenejäsi uudelle tasolle ja avaimet niihin

Moi! Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, psyykkinen valmentaja. Autan ihmisiä treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Kerron seuraavaksi 5 haastetta, joista kuulen usein, kun hyvinvointiin panostamisesta on kyse. Tunnistatko Sinä näistä jotain?

 

  1.  Itselle merkityksellisen tavoitteen puuttuminen

 

Tavoitteen asettamisella on valtava merkitys treenimotivaation nostamisessa ja treenikipinän säilyttämisessä pitkällä aikavälillä. Kunnon nostaminen uudelle tasolle on vielä liian epäselvä tavoite. Tavoitteen on oltava itselle merkityksellinen ja arvokas.

 

Tavoitteen on tultava sinulta itseltäsi. Ulkoinen tavoite ei ole milloinkaan niin vahva, kuin ihmisestä itsestään tuleva tavoite. Ulkoinen tavoite on esimerkiksi sellainen, että joku toinen...

Jatka lukemista...

Radikaalisti lisää energiaa arkeen - Näin Hanna onnistui

Uncategorized Jan 21, 2022

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, fysiocross-treenimenetelmän kehittäjä. Autan kuntoilijoita treenaamaan itsensä kovaan kuntoon terveenä. On mahtavaa päästä kertomaan näistä mielettömistä onnistumisista, tällä kertaa vuorossa Fysiocross-valmennusryhmässä treenannut Hanna.

"On ollut pitkään kaikenlaista lihaskireyttä ja kipua lähinnä selässä. Suurin syy siihen on ollut olemattomat syvät selkälihakset. Kävin vuosia punttisalilla ja joka treenin jälkeen jännitti millaiset selkäkivut tulee."

Hanna tuli fysiocross-valmennukseen, sillä hän oli päättänyt nostaa kuntonsa ja terveytensä uudelle tasolle.

Alkutilanne

  • huonot yöunet, väsymys
  • pitkään lihaskireyttä ja kipua lähinnä selässä

Huima kehitys

Hannan edistys 15 viikon fysiocross-valmennusjaksolla...

Jatka lukemista...
1 2 3 4
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.