ONKO SINULLAKIN TILANNE ETTEI AIKA RIITÄ TREENAAMISEEN

Nov 26, 2020

ONKO SINULLAKIN TILANNE ETTEI AIKA RIITÄ TREENAAMISEEN

Kirjoittaja on fysioterapeutti-personal trainer, olympiaurheilija Eveliina Similä, joka valmentaa kuntoilijoita kiireisen arjen keskellä huippukuntoon terveys edellä: Tunnista taitosi, tasosi ja kykysi – ja kehity.

KIIRE

Yksi suurimmista haasteista nykypäivänä kuulostaa olevan se, ettei ihmisillä ole aikaa omasta hyvinvoinnista huolehtimiseen. On elämäntilanteita, jolloin tuntuu, että aika ei todella riitä kuntoilemiseen ja muuhun hyvinvoinnin vaalimisen perusasioihin, mutta kuinka usein kyse on todella siitä? Aikaa vievät työ, perhe, ystävät, sosiaalinen media, tv… – onko kiirettä mahdollista taltuttaa paremmalla suunnittelulla ja ohjelmoinnilla? Onko ajankäytössäsi jotain tapoja, joita olisi mahdollista uudistaa siten, että ne palvelisivat paremmin sinun elämäsi tärkeimpiä asioita?

Tehtävälista on liian pitkä, yritetään tehdä monta asiaa yhtä aikaa, ahdistaa ja stressaa…

MIKÄ ON TÄRKEINTÄ ELÄMÄSSÄ

Elämän tärkeimpiä asioita monelle ovat terveys ja läheiset. Terveenä ja toimintakykyisenä pysymiseksi liikunta on supertärkeä juttu. UKK-instituutti kiteyttää liikunnan vaikutukset seuraavasti:

”Liikunnalla on tutkitusti lukuisia hyviä vaikutuksia fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen. Säännöllisellä kohtuutehoisella liikunnalla on todettu olevan edullisia vaikutuksia myös useiden sairauksien ehkäisyssä.”

Liikunnan tärkeys on tuttu asia, mutta miksi sitä on niin vaikea toteuttaa? Vain noin joka viides suomalainen liikkuu suosituksiin nähden riittävästi. (Lähde: Ukk-Instituutti, yle uutiset 6.9.2018: https://yle.fi/uutiset/3-10388694)

PRIORISOINTI

Aika on arvokas asia. Sitä ei saa ikinä takaisin. Mihin sinulla aika kuluu? Aamu, päivä, ilta, yö, yhteensä 24 tuntia. Kun tuosta vähennetään 8 tuntia, joka meidän kaikkien olisi hyvä keskimäärin käyttää nukkumiseen, jäljelle jää 16 tuntia aikaa töihin ja vapaa-aikaan.

HALLITSE AIKAA

Ajanhallinnan vaikeudesta nykypäivänä kertoo mm se, että ajanhallinnan valmentajilla on nykyään paljon töitä. Jos ajanhallinta on haaste, ensimmäinen tehtävä on kirjoittaa lista päivän tekemisistä. Kun on saanut listattua asioita, ne laitetaan tärkeysjärjestykseen. Sitten vaan reilulla kädellä yliviivataan ne asiat, jotka eivät tässä hetkessä vie kohti tavoitteita ja elämän tärkeimpiä asioita. Loppujen lopuksi se, että osaa priorisoida ja harventaa tehtävälistaa, todennäköisesti tekee meistä tuottavampia. Liian suuri tehtävälista tuo mukanaan ahdistusta ja monesti yritetään tehdä monta asiaa yhtä aikaa: fokus katoaa, stressi kasvaa ja lopulta ei saadakaan juuri mitään aikaiseksi. Kuulostaako tutulta? Harvempi tehtävälista ja asiat tulee tehtyä!

KIIREISEN TREENI KAHVAKUULALLA 30 MINUUTISSA KOTONA

Säästä aikaa siirtymiseltä ja treenaa kotona kahvakuulalla. Kehität samassa treenissä kestävyyttä, lihaskuntoa ja liikehallintaa – kaikkia kolmea osa-aluetta, joita UKK Instituutin aikuisten liikkumisen suosituksissa on! Lisäksi fysiokahvakuulailulla kehität liikkuvuuttasi ja ryhtiä, jotka osaltaan keventävät arkea ja jaksamista. Nämä kaikki voisit tehdä kolmessa osassa käyttäen triplasti enemmän aikaa: lenkki + kuntosali + pilates tms. jolloin kaikki saattaa jäädä tekemättä liikaa aikaa vievänä. Jo kahdella-kolmella kahvakuulatreenillä viikossa saat suositusten mukaisen määrän liikuntaa viikkoon! Nyt kyse ei ole enää ajan puutteesta, vaan päätöksestä tehdä asioita oman hyvinvoinnin eteen.

Kalenteri auki ja fysiokahvakuula treeniaika kalenteriin!

Laita asiat tärkeysjärjestykseen, sillä oma hyvinvointi on myös läheisten etu! Teet karhunpalveluksen, jos laitat läheiset / perheen etusijalle ja jätät oman hyvinvointisi retuperälle.

 

Jos kiinnostuit fysiokahvakuula-valmennuksesta, joissa säästät ajan treenien suunnittelulta ja lisäksi säästät aikaa, sillä voit halutessasi treenata kotona, tarvitset vain kahvakuulan! Tutustu lisää ja hanki valmennus täältä: Fysiokahvakuula-verkkovalmennus

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.