Hyvästi vetämättömyys ja treenit käyntiin – 5 askelta, aloita heti

Jun 28, 2022

Hyvästi vetämättömyys ja treenit käyntiin – 5 askelta, aloita heti

 

Onko sinullakin tilanne, että pitäisi aloittaa säännölliset treenit, mutta ei vaan tahdo saa aikaiseksi?

 

Tiedostat, että sinulla on kyllä aikaa treeneille 2-3 kertaa viikossa, mutta jostain syystä aloitus on vaan siirtynyt ja siirtynyt.

 

Lohdutukseksi haluan kertoa, että et ole tilanteessasi yksin. Todella moni miettii aivan samaa; miksi säännöllisten treenien aloittaminen on niin vaikeaa?

 

Uuden tavan oppiminen ei ole helppoa, mutta se ON mahdollista. Todella moni on onnistunut sanomaan hyvästit vetämättömyydelle ja saanut säännölliset treenit käyntiin; miksi et siis sinäkin!?

 

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, psyykkinen valmentaja. Olen valmentanut asiakkaitani ajatuksella "kovaan kuntoon terveenä" jo vuodesta 2002. Tänä vuonna 2022 tulee siis juhlalliset 20 vuotta täyteen!

Olen vuosien varrella auttanut lukuisia ihmisiä tekemään elämäntapamuutoksia ja olen oppinut, mitkä haasteet usein toistuvat ja miten ne taklataan.

 

Kerron seuraavaksi TOP 5 askelta, näillä teet aikomuksistasi totta!

 

Tässä minun 5 parasta vinkkiäni sinulle, joka olet miettinyt riittävän kauan ja haluat aloittaa säännölliset treenit:

 

Top 5 askeleet

 

Askel 1: Kuvittele jo NYT treenin jälkeinen voittaja-fiilis

 

Miksi haluat aloittaa treenaamisen? Sinulla on siihen varmasti painava syy.

 

Miten loistava fiilis siitä tuleekaan, kun on saanut tehtyä jotain itselle tärkeää, esimerkiksi kun on panostanut omaan hyvinvointiin ja tehnyt hyvän treenin!

 

Siitä seuraa todella paljon hyviä juttuja, kun saat treenit käyntiin; energia lisääntyy, aikaansaaminen lisääntyy, iloisuus ja onnellisuus näiden myötä. Tietysti nämä treenien mahtavat vaikutukset itselle, mutta sen lisäksi positiiviset vaikutukset myös lähipiiriin. Lähipiiri tulee huomaamaan ja hämmästelemään, kun olet entistä energisempi ja jaksat viettää laadukasta vapaa-aikaa heidän kanssaan. Esimerkin voima voi vaikuttaa lähipiirinkin treenien lisääntymiseen…

 

Mitkä ovat sinulle 3-5 parasta juttua, mitä treenien aloittamisesta seuraa? Kuvittele se hetki, että olet jo saavuttanut nämä tavoitteet. Mahtava voittaja-fiilis!

 

Tällä mielikuvatreenillä kasvatat sisäistä motivaatiotasi ja teet treenaamisen aloittamisesta entistä merkityksellisempää ja se varmistaa onnistumisen.

 

 

Askel 2: Päätä aloituspäivä ja varaudu ennalta mielesi vastaväitteisiin (ainakin seuraavat 2kk)

 

Päätä aloituspäivä ja laita se kalenteriin. Ole rohkea ja aseta aloitus lähipäiville. Älä venytä enää pidemmälle vaan merkitse ensimmäinen sopiva rako treenille.

 

Aloita rohkeasti, vaikka et kokisi olevasi vielä valmis aloittamaan.

 

Kun aloitushetki koittaa, varaudu siihen, että mieleesi ponnahtelee ajatuksia, miksi juuri nyt ei olisikaan sopiva hetki treenille.

 

Huomioi ajatukset, mutta vastaa niille esimerkiksi, että ”kiitos huomautuksesta, mutta nyt on oikea aika nostaa hyvinvointi uudelle tasolle ja aloittaa treenit”. Lisäksi voit perustella päätöksesi itsellesi kohdan yksi syillä.

 

Päätä siis treeniaika ja aloita. Lyhyt, kevyt, itsellesi entuudestaan tuttu treeni on todella loistava vaihtoehto aloitukseen!

 

Onko sinulle sopiva aloitustreeni kehonhuolto, kävelylenkki, kahvakuulailu, kuntosali vai joku muu? Aiotko treenata kotona vai lähdetkö treenaamaan muualle. Kumpi sopii sinulle? Tee mahdollisimman tarkka suunnitelma, niin treeniaika ei kulu miettimiseen eikä jää sen vuoksi tekemättä.

 

Tehtyäsi treenin, laita seuraavat ajat välittömästi kalenteriin.

 

Ensimmäiset 2 kuukautta ovat kriittisintä aikaa. Kahden kuukauden jälkeen saatat huomata oppineesi uuden tavan ja treeneihin tulee lähdettyä helpommin kuin jätettyä ne väliin…

 

Askel 3: Tilivelvollisuus: Kerro ystävällesi tai ota hänet mukaan treeneihin

 

Tee tavoitteestasi, treenien aloittamisesta, julkinen kertomalla aikomuksestasi lähipiirillesi, luottotyypillesi tai vaikka valmentajalle.

 

Kerro, että haluat jakaa tuntojasi treenien etenemisestä hänen kanssaan ja pyydä häntä myös kysymään kun näette, miten sinun treenisi sujuvat.

 

Saatat saada esimerkilläsi muitakin mukaan treenaamaan enemmän tai halutessasi tsemppikaverin treeneihin.

 

Tällaisella ”tilivelvollisuudella” on yllättävän vahva vaikutus ja se voi olla avain onnistumiseen. Jos et ole kokeillut, niin ota tämä askel välittömästi käyttöön ja ota puhelu luottotyypillesi saman tien.

 

 

Askel 4: Juhlista onnistumisia (erityisesti kriittisten ensimmäisten 2kk aikana)

 

Tuuleta ja anna itsellesi aplodit ja ”juo juhlakahvit” oikein sillä ajatuksella, että olitpa kerta kaikkiaan super ja onnistuit loistavasti!

 

Uuden yksinkertaisen tavan oppimiseen menee keskimäärin 2kk. Siksi nimenomaan tämä alku on  kriittinen onnistumisen kannalta ja silloin uuden tavan oppimiseen on panostettava todella vahvasti. Tiedosta kahden ensimmäisen kuukauden tärkeys, niin olet jo todella vahvoilla.

 

Anna itsellesi ansaittua krediittiä onnistumisista! Uuden tavan oppiminen ei todellakaan ole helppoa ja siksi monella treenit jäävät hyvän alun jälkeen kesken, kun alkuhuuma lopahtaa jo muutaman viikon jälkeen. Tiedosta tämä vahvistamalla hyvää fiilistä, huomioi onnistumiset ja vaikeina hetkinä muistuttele mieleesi ”vinkki 1”, miksi haluat onnistua.

 

Vahvista hyvää fiilistä ja juhlista onnistumisia vaikka luottotyyppisi kanssa! Näin varmistat uuden tavan oppimisen onnistumisen!

 

Askel 5: Helpota aloitusta valmiiksi suunnitelluilla treeneillä

 

Jos et ole aivan varma, miten sinun kannattaisi aloittaa, onko tekniikkasi varmasti hyvä tai mitä treenin kannattaisi sisältää tai millä tehoilla olisi järkevää aloittaa, turvaudu ammattilaisen valmiiksi suunnittelemaan treeniohjelmaan. Tämä helpottaa aloittamista ja saattaa olla se ratkaisu, jonka avulla tällä kerralla onnistut.

 

Tutustu valitsemaasi treeniohjelmaan hyvin etukäteen ja varmista, että se on sinun taito- ja kuntotasollesi sopiva ja sinun tavoitteitasi tukeva.

 

Jos olet varma, että ohjelma ja valmentajan tyyli sopivat sinulle, voit aloittaa kokonaisella valmennusjaksolla. Jos epäröit vielä, onko treeniohjelma juuri sinulle sopiva, todella hyvä idea on aloittaa maksuttomalla testitreenillä.

 

Jos kiinnostuit ”kovaan kuntoon terveenä” -treeneistä, jotka onnistuvat vaikka kotona (tai treenisalilla), tutustu ehdottomasti laatimiini kokonaisiin valmennuksiin tai maksuttomaan treenihaasteeseen tästä:

 

Kahvakuula treenihaaste

 

Jos sinulle heräsi vielä kysyttävää treenien aloituksesta, laita ehdottomasti minulle viestiä, niin katsotaan voinko auttaa sinua vielä paremmin onnistumisessa: [email protected]

 

Tsemppiä ja hyviä treenejä! T.Eve

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.