Kokemuksia Fysiocross-valmennuksesta

Feb 14, 2022

Kokemuksia Fysiocross-valmennuksesta

 

Moi! Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, psyykkinen valmentaja, fysiocross-treenimenetelmän kehittäjä. Autan ihmisiä treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Kerron seuraavaksi asiakkaiden kokemuksia fysiocross-treenimenetelmästä ja heidän saavuttamiaan loistavia tuloksia. Toivon, että saat näistä inspiraatiota omiin treeneihisi ja jos kiinnostuit, olet tervetullut mukaan tyytyväisten fysiocrossaajien joukkoon :) T.Eve

 

Miten fysiocross syntyi, taustaa…

 

Olen entinen urheilija ja sain itseni nuorempana huonoon kuntoon treenaamalla liikaa tehotreenejä. Minulla ei ollut hyvää treeniohjelmaa, joka olisi edennyt progressiivisesti, jossa olisi ohjelmoituna eri osa-alueet (liikkuvuus, lihaskunto ja kestävyys), ja joka olisi huomioinut palautumisen.

 

Opiskelin urheilu-urani ohessa fysioterapeutiksi ja kävin personal trainer-koulutuksen. Myöhemmin olen kouluttautunut myös psyykkiseksi valmentajaksi ja olen käynyt useita lyhyempiä koulutuksia liittyen treeneihin ja hyvinvointiin.

 

Opin lopulta, miten radikaali merkitys hyvällä kehon toimintakyvyllä ja palautumiskyvyllä on kehittymiseen. Nautin edelleen tehotreeneistä, kuten nuorempanakin, nyt vain tiedän, että ilman loistavaa suunnitelmaa ei tule tuloksia.

 

Olen huomannut 20-vuotisen valmennusurani aikana, että todella moni kuntoilija kamppailee aivan samanlaisten asioiden kanssa kuin minäkin aiemmin.

 

Hyödynsin oppimaani ensin itseeni, sitten yksilöasiakkaiden kanssa ja myöhemmin valmennusryhmissä. Asiakkaani saivat loistavia tuloksia ja yllättyivät, miten paljon on mahdollista kehittyä ja miten yllättävän nopeasti tulee tuloksia.

 

Koska tavoitteeni on auttaa mahdollisimman montaa kuntoilijaa saavuttamaan lisää energiaa arkeen, hyvää, urheilullistakin ryhtiä ja vahvaa kehoa, päätin paketoida osaamiseni verkkovalmennuksiksi.

 

Asiakkaiden kokemuksia, onnistumisia…

 

Hanna S

Hanna tuli fysiocross-valmennukseen, sillä hän oli päättänyt nostaa kuntonsa ja terveytensä uudelle tasolle.

Alussa Hannan tilanne oli sellainen, että hän nukkui huonosti, oli väsynyt päivisin. Hänellä oli pitkään jatkunutta lihaskireyttä ja kipua lähinnä selässä. Hän halusi eroon väsymyksestä ja lihaskireyksistä ja selän kuntoon.

Hanna kehittyi huimasti

Kun Hanna tuli fysiocross-kurssille, hän otti menetelmäni käyttöön ja saavutti 15 viikon valmennusjaksolla huimasti kehitystä!

  • Hän oli paljon pirteämpi ja jaksoi 3 lapsisen perheen arkea huomattavasti paremmin.
  • Hänen paluunsa fyysisesti raskaaseen työhön sujui vaivattomasti 3 vuoden poissaolon jälkeen.
  • Hän sai reippaasti lisää virtaa ja 5 kiloa tipahti painoa pois 15 viikon valmennuksen aikana.
  • Hän ei enää valvonut öitä, vaan nukkui sikeästi läpi yön
  • Lisäksi selkä on ollut erittäin hyvä, tähän auttavat parempi liikkuvuus ja lihaskunto.

 

Parasta on se, että Hanna kertoo oppineensa treenaamaan lempeämmin kuin aiemmin ja silti on tullut tuloksia! Hän sanoo, että tämä tyyli sopii hänelle ja aikoo jatkaa tällä tyylillä treenaamista.

 

Tiina M

Seuraavaksi kerron Tiinan onnistumisen.

Tiina halusi parempaan kuntoon. Hän tiesi, että nyt kun ikää oli noin 40-vuotta, hänen olisi paras alkaa huolehtia itsestään ja kunnostaan. Mitä kauemmaksi aloittamista lykkää, sen vaikeampaa se on. Hän päätti aloittaa nyt ja se on aina paras hetki.

Alussa tilanne oli se, että

Tiinan haasteena oli toimistotyöntekijöiden perusjutut; niska-hartia jäykkyys ja -kivut, lonkka- ja alaselkävaivat sekä työkiireistä ja -stressistä johtuvan vapaa-ajan väsymys.

Tiina tuli valmennukseeni, otti menetelmän käyttöön ja avullani hän saavutti 15 viikon valmennusjaksolla loistavia tuloksia:

  • Hänen niska-hartiakivut ja -jäykkyys ovat selvästi vähentyneet
  • Hän jaksaa paremmin ihan arjessa ja töissä, vaikka töissä onkin ollut kiirettä ja stressiä
  • Lonkka- ja alaselkävaivat ovat selvästi vähentyneet ja hän on oppinut, millainen treeni orastavaan kipuun auttaa ja miten ne voi jopa estää!
  • Hän on saanut tietoa, taitoa ja uskallusta omatoimisiin treeneihin!

Parasta on se, että Tiina kertoo innostuneensa monipuolisesta, tehokkaasta treenistä; miten hyvältä tehotreenit tuntuvatkaan, kun kivut ja jumit ovat poissa!

 

Niina

Niina oli kärsinyt jo pidemmän aikaa selkävaivoista ja hän tiesi sen johtuvan treenaamattomuudesta ja heikosta lihaksistosta. Hän oli päättänyt, että nyt hän etsii sopivan valmentajan, sillä hän halusi tällä kertaa aloitta järkevästi suunnitelman mukaan, terveys etusijalla. Aiemmin hän oli aloittanut useamman kerran liian kovaa ja treeni-into oli lopahtanut useamman aloitusyrityksen jälkeen aina heti alkuunsa.

Hän tuli fysiocross-valmennukseen, jossa painotetaan hyvää liikkuvuutta, vahvaa tukilihaksistoa, tehdään monipuoliset alkulämmittelyt ennen tehotreenejä ja huolehditaan palautumisesta.

Hän kehittyi enemmän kuin olisi uskonut olevan mahdollista:

Selkäkivut olivat jääneet historiaan ja hän oli saanut treenikipinän, joka säilyy lopunelämää.

 

Katja

Katja kertoo – FysioCrossin avulla eroon polvi- ja alaselkävaivoista

Kiireinen arki, ikää tulee ja kroppa rapistuu – En anna periksi!

Katja on perheenäiti. Hän kuskaa aviomiehensä kanssa 10v poikaa jääkiekkoharrastukseen ja 13v tytärtä voimistelemaan keskimäärin 5 kertaa viikossa, kumpaistakin. Ainiin, kisojen ja pelien seuraamiset ja jännittämiset, kilpailumatkat ja talkoot tietysti tähän päälle. Arjen työt ja kodin askareet tietysti - Onko tässä yhtälössä mitään mahdollisuutta äidin pitää huolta omasta kunnostaan ja hyvinvoinnistaan?

Tuoko ikä väistämättä tullessaan kolotuksia ja kipuja? Katja oli huomannut arjessa kiireen lisäksi, muutamia kehon haasteita. Katjan harmiksi alkoi ilmetä epämääräistä polvi- ja alaselkävaivaa. Hän huomasi, että olkapäät ja kädet ovat selkeästi heikommat suhteessa alavartaloon. Työssään fysioterapeuttina Katja tekee töitä käsillään, mutta ainoa harrastus, lenkkeily, ei auta pitämään kunnossa yläkropan lihaskuntoa. Lihaskuntoa on treenattava, jotta toimintakyky ja terveys pysyvät yllä.

Katja päätti 15 vuoden tauon jälkeen aloittaa säännöllisen liikuntaharrastuksen. Hän ilmoittautui FysioCrossiin ja järjesti yhden viikkotunnin viikossa itselleen omaa aikaa. Hän ei aikonut antaa periksi sille, että iän myötä kroppa rapistuu. ”FysioCrossista sain hyvää treeniä muun liikkumisen tueksi (lenkit ja työpaikkaliikunta), hyvinvointi ja terveys tavoitteena. Pari vuotta käytännössä vain juoksin, tuntui, että siitä puuttui jotain. Nyt on terveempi ja tasapainoisempi olo.”

”Koska on koko ajan kiire, on kiva, että jumppa on lähellä ja säännöllinen. Luulin, että en pysty järjestämään säännöllistä aikaa viikkoon liikunnalle (en ole tehnyt sellaista varmaan 15.vuoteen!), mutta säännöllinen ajankohta onkin pakottanut järjestämään asiat niin, että oikeasti käyn treenissä. Lisäksi minulla on siellä aina paikka - menetin aikoinaan usein hermoni, kun kiireellä olin ehtimässä ketjusalin ryhmätunnille, kunnes perillä huomaan, ettei tunnilla olekaan tilaa. Tai varta vasten ensin piti hakea lippu tunnille, sitten tulit kotiin ja sitten taas uudestaan treenaan. Tämä on huomattavasti vaivattomampaa näin.”

Nyt kahden kauden, noin vuoden fysioCross-harjoittelun jälkeen Katja on innoissaan: Parasta antia, mitä voi kuvitella: epämääräiset polvivaivat, polven lukkiutumiset ja kipuilut ovat mennyttä! ”Huomasin tuossa taannoin, että viime kesänä ja syksynä ikävästi vaivannut polvi ei vaivaakaan enää! Tajusin vain yhtäkkiä, että pystyn olemaan polvillani eikä se satu, polvi ei ole enää lukkiutunut. Luulen, että siellä on mahdollisesti jotain kierukkavaivaa, mutta lihaskunto ja liikkuvuus ovat auttaneet. Myös alaselkävaivaa on ollut välillä aiemmin, mutta olen saanut ne aiemminkin jumppaamalla. Nyt sitä vaivaa on ollut tosi vähän.”

”Uskon, että olen kehittynyt erityisesti keskivartalon tuen käytössä, vaikka luulin olevani siinä jo aiemminkin hyvä. Ehkä isoin ahaa-elämys vuoden aikana on ollut kyykyssä selän asento. Kuinka se luonnollinen notko saa oikeasti säilyä ja se jopa aluksi tuntui notkoselältä, vaikka ei sitä ole! Luulin että selän asentoni oli ollut hyvä, mutta nyt tiedän, että ei se ollut. Eli kun valmentaja katsoo liikkeitä ja uskaltaa ohjata, niin se on hyvä! Veikkaan, että kehonhallintani ja hahmotus omasta kehostani on työnikin puolesta keskiverto jumppaajaa parempaa. Silti olen kokenut tosi tärkeänä, että liikkeissä on ohjattu. Koska itse ei oikeasti aina tiedä, vaikka luulee tietävänsä.”

FysioCross-treenit sopivat niille, jotka innostuvat kovista treeneistä, mutta eivät halua treenata terveyden kustannuksella. FysioCross-kurssilla jokainen treenaa oman taito- ja kuntotasonsa mukaan; ohjaaja antaa sopivat vaihtoehdot liikkeille. Valmentajan lisäksi ryhmähenki tsemppaa lähtemään treeniin, vaikka lähtiessä tuntisi vetämättömyyttä: Tunnin jälkeen on joka kerta kiitollinen olo ja hyvä mieli, että tulipa tehtyä!

 

Nämä asiakaskokemukset ovat live-valmennusryhmistäni. Olen paketoinut fysiocross-menetelmän verkkovalmennus-muotoon, jotta se olisi mahdollisimman monen ulottuvilla. Käytössä on sama tehokas menetelmä; treenit ja liikkeet olen mukauttanut kotona, vähillä välineillä toteutettaviksi.

Jos kiinnostuit ja haluat mukaan tyytyväisten fysiocrossaajien joukkoon, tutustu linkistä lisää ja tule mukaan!

12 viikon koti-fysiocross-ohjelma:

 Fysiocross 12 viikon verkkovalmennus

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.