PARAS SYY OLLA TREENAAMATTA (osa 2)

Feb 09, 2021

Kirjoittaja on fysioterapeutti-personal trainer Eveliina Similä, joka valmentaa kuntoilijoita arjen huippukuntoon terveys edellä: Tunnista taitosi, tasosi ja kykysi – ja kehity.

HUONO KUNTO

Yksi hämmentävä syy olla treenaamatta on huono kunto. Mutta onhan tilanne kuitenkin ymmärrettävä. Kun kunto on huono, liikunnan ilon ja nautinnon löytäminen on vaikeaa. Mistä oikein kannattaisi aloittaa?

”Nuorena olin hyvässä kunnossa”

Toisilla tilanne on sellainen, että on joskus nuorempana liikkunut aktiivisesti ja nauttinut liikunnasta ja hyvä kunto on ollut ”kuin itsestään”, koska liikkuminen on vaan ollut niin kivaa ja se on kuulunut osana arkeen. Sitten jossain vaiheessa muut asiat ovat menneet omasta hyvinvoinnista huolehtimisen edelle: työt ja perhe ne yleisimmät. Elämäntilanteen muutos on vienyt mennessään ja kunto on heikentynyt salakavalasti huomaamatta. Sitten tilanteeseen herää jonain päivänä ja tajuaa, että hetkinen, missä vaiheessa kunto ehti romahtaa tähän pisteeseen?

Mistä aloittaa?

Huonossa kunnossa liikunnan aloittaminen omatoimisesti on haastavaa. Mielessä pyörii ne treenit, mitä teki silloin joskus, kun liikunta oli vielä kivaa. Mistä nyt kannattaisi aloittaa? Oma kuntotaso vähän nolottaa, mietityttää, että kuntokeskuksissa ihmiset ovat varmaan hyvässä kunnossa; sinne ei kehtaa mennä. Lisäksi kuntosali on outo paikka, mitä sielläkin osaisi tehdä niin, ettei loukkaisi itseään? Pitäisikö lähteä lenkille? Mutta miten treenata lihaskuntoa, kun sekin olisi vanhemmiten tärkeää treeniä toimintakyvyn ylläpysymisen takia?

Yksi loistava ratkaisu on personal trainer

Liikunnan aloittaminen jää helposti ajatuksen asteelle. Mitä kauemmin on ollut liikkumatta, sen vaikeampaa aloittaminen on. Personal traineriin sijoittaminen on omaan hyvinvointiin sijoittamista ja minusta se todellakin kannattaa.

Valitse itsellesi sopivin PT

Ammattilaisen palkkaaminen kiinnostaisi, mutta sijoittaminen personal traineriin arveluttaa. Kuka personal trainer olisi itselle paras? Mistä sen tietää, jos ei pidäkään personal trainerin tyylistä ja homma ei toimi?

On erittäin tärkeää, että personal trainerin kanssa "kemiat" toimii. Se on molemmille osapuolille yhtä tärkeää. Sen vuoksi kannattaa ehdottomasti etukäteen tavata personal trainer, tutustua taustaan ja kysellä tämän metodeista ja tyylistä. Kannattaa vertailla eri personal trainereita ja siinä tutustuessa tulee varmasti fiilis, onko PT sopiva itselle vai ei.

Jos sinulla on tavoite saada liikunnasta jälleen elämäntapa, tutustu valmennukseeni. Jos kiinnostut, ota yhteyttä, niin sovitaan ilmainen ensitapaaminen, jossa tutustutaan ja päätetään, olisinko sopiva valmentaja Sinulle: Fysioterapeutti-Personal trainer Eve

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.