Sarin kokemus Fysiocross valmennuksesta

May 11, 2023

Alkutilanne ja sopivan valmennusryhmän löytyminen

Olin käynyt Even selänhuoltopäivässä aiemmin ja sain joskus myöhemmin mainoksen Fysiocross-kurssista. Hetken mietin ja treenipaikan läheisyys sekä ”oman valmentajan” tarve tuottivat kipinän ilmoittautua mukaan. Halusin nimenomaan treenata pienessä ryhmässä henkilökohtaisen PT:n sijaan. Lisäksi koin liikkuvuuden treenaamisen näyttöpäätetyöntekijänä erittäin tärkeäksi ja Fysiocross-kurssilla paneudutaan tähänkin erittäin hyvin.

 

Tavoitteeni

Lähtötilanteessa halusin saada ohjatun treenin, joka auttaisi minua pysymään toimintakuntoisena. Joku potkisi hieman eteenpäin myös niinä päivinä, jolloin ei jaksaisi lähteä treenaamaan. Ja ennen kaikkea, tulisi aina säännöllisesti lähdettyä treeneihin. Lisäksi halusin kehittää lihasmassaa, jotta rakas retkeily- ja vaellusharrastukseni ei päättyisi heikkouteen. Halusin päästä vielä pitkään huiputtamaan tuntureita.

 

Toteutuiko tavoitteesi?

Lihasmassa on pysynyt yhteistreenin voimalla hyvänä ja jos on onnistunut käymään omatoimisissa treeneissä, niin on tapahtunut myös selvää kehitystä. Ohjeet omatoimitreeneihin ovat hyvät ja niiden avulla tulee treenattua itsenäisestikin monipuolisesti. Retket ja vaellukset ovat onnistuneet mainosti, kun jalat jaksavat kantaa eteen- ja ylöspäin raskaankin taakan kanssa.

 

Mitä odotuksia sinulla oli kurssille?

Oli jännittävää osallistua ensimmäiselle kurssille, sillä en oikein tiennyt mitä odottaa. Tai tottakai hyvää treeniä, mutta millaista. Osallistumiseni erilliselle huoltopäivälle oli kuitenkin saattanut jo Even tyyliltään tutuksi, joten sitten jäi jännitettävää vain treeniohjelman suhteen, ja treenikumppanien.

 

Toteutuiko odotuksesi?

Porukka on ollut tosi mukavaa ja olen löytänyt myös ystäviä ryhmästä. Treeni on ollut monipuolista ja yllätyksekseni sain erittäin hyvät ohjeet omatoimitreeneihin sekä palautumis- ja ravintovalmennuksen, kokonaisvaltainen paketti siis tuli. Rajoitusaikaan keväällä 2020 ilahdutti Even tahtotila treenien jatkamiseen ulkona pienryhmässä. Oli mukavaa (vaikkakin joskus kylmää) päästä treenaamaan tilanteesta huolimatta. Lisäksi myöhemmin myös Facebook-live treenit lähtivät käyntiin, joiden järjestämisestä myös annan isot kiitokset. Odotukseni siis ovat toteutuneet ja ylittyneetkin.

 

Miten olet edistynyt, onko tullut tuloksia?

Pientä takapakkia olen kokenut olkapäävamman vuoksi, mutta sen rajoitusten puitteissa tekemälläni treenillä olen pysynyt lihaskunnossa. Fysiocross 2 kaudella maastavedon alkupaino oli 75kg ja kurssin jälkeen 90kg ja kyykky onnistui lopulta 54kg:lla. Yläkroppa koki myös kehitystä voimassa, ollen kuitenkin minulla se heikompi alue.

Erityisesti olen kuitenkin huomannut kehitystä liikkuvuudessa ja tasapainossa. Vaikkakin takalinja on edelleen perinteisen kireä, niin kierrot ja kurotukset ovat selvästi aiempaa laajaliikkeisemmät.

 

Kuvaile ohjaajaa 3 adjektiivilla?

No jopas… rento, asiantuntija, tasapuolinen

 

Vapaa sana?

Olen iloinen, että lähdin mukaan Fysiocross-valmennukseen. Joka päivä ei ole hyvä treenipäivä, mutta Even avulla ja kannustuksella tuntee, että se mitä jaksat ja pystyt sinä päivänä tekemään, riittää. Olen pystynyt huonoina päivinä syrjäyttämään kaikki-tai-ei-mitään -tyyppini ja tyytymään hieman rauhallisempaan treeniin. Tai sitten olenkin pystynyt ylittämään sen hetkisen olotilani ja tekemään erittäin hyvänkin treenin.

Nyt kun vielä osaisin ottaa myös ravintovalmennuksen kunnolla haltuuni, niin moni asia varmasti paranisi entisestään.

 

Sari Rinta-Luopa, Fysiocross-ryhmässä mukana jo neljättä vuotta

 

PS. Kiinnostuitko ryhmävalmennuksesta? Treenit toteutuvat Kangasalan Malm Areenalla. Ota yhteyttä ja kysy vapaita paikkoja ryhmiin. Uudet ryhmät aloittavat aina syksyisin syyskuussa ja kevätkausi alkaa tammikuussa. Tervetuloa mukaan! [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.