HUONO TEKNIIKKA ON VAARALLISEN YLEINEN ONGELMA KAHVAKUULAILUSSA

Nov 26, 2020

HUONO TEKNIIKKA ON VAARALLISEN YLEINEN ONGELMA KAHVAKUULAILUSSA

Huonolla tekniikalla harjoittelu lisää jumeja, kipuja ja loukkaantumisia. Moni ei pidä loistavan tekniikan harjoittelua tärkeänä tai kuvittelee virheellisesti, että oma tekniikka on hyvä. Tässä kirjoituksessa puhun kahvakuulailusta, mutta huono tekniikka aiheuttaa ongelmia missä tahansa kehon käytössä lajista riippumatta.

1. Riittämätön liikkuvuus

Jos liikkuvuus ei riitä laajaan liikerataan oikeassa asennossa, on puhdas tekniikka mahdotonta oppia. Esimerkiksi kyykätessä selän pyöristyminen voi johtua takaketjun kireydestä, jolloin selän luonnollisen asennon säilyttäminen on kireyksistä johtuen mahdotonta. Toinen yleinen virhe on punnerruksissa, joissa kuula nostetaan pään yläpuolelle käsi suoraksi. Jos olkapään alueella on kireyksiä, käsi jää etuviistoon tai aukeaa sivulle, jolloin loukkaamisen riski kasvaa olkapäihin ja selkään. Oikean tekniikan omaksumisen ehto on parantaa liikkuvuutta kireille alueille ja sen jälkeen harjoitella huolellista tekniikkaa.

2. Tukilihasten heikkous / Huono kehonhallinta

Kun tukilihakset eivät jaksa ylläpitää oikeaa asentoa koko liikeradalla tai kun ne väsyvät ennen kuin koko sarjan toistot on tehty, oikea asento hajoaa ja tekniikka on huono. Kevyillä painoilla tehdyt tai rankemman sarjan ensimmäiset toistot saattavat sujuvat vielä puhtaasti, mutta viimeisissä toistoissa esimerkiksi etuheilautuksessa selkä pyöristyy ja tekniikka hajoaa. Tällöin kyse on todennäköisesti keskivartalon tuen heikkoudesta. Loukkaantumisten välttämiseksi on treenattava vain puhtaat toistot, riittävän keveillä vastuksilla ja keskityttävä vahvistamaan tukea ja liikehallintaa, jotta tekniikka pysyy kasassa suuremmillakin painoilla sarjan loppuun asti.

3. Oikeaa liikemallia ei ole koskaan harjoiteltu

Kolmas syy tekniikkavirheisiin on yksinkertaisesti se, että ei ole ikinä opittu oikeaa tekniikkaa eikä tiedosteta omia virheitä. Huono tekniikka johtaa kipuihin, jumeihin ja loukkaantumisiin ennemmin tai myöhemmin. Kun väärä liikemalli on iskostunut kehoon ja mieleen, se on vaikeampi poisoppia kuin että opettelisi alusta alkaen oikean tekniikan. Varmista, että treenaat oikeilla tekniikoilla, kun haluat kehittyä ja pysyä terveenä. Varmimmin opit oikeat tekniikat ammattilaisen ohjeistamana.

Kun haluat mahdollistaa oikeiden tekniikoiden oppimisen ja parantaa omia tekniikoitasi, lisää liikkuvuus- ja tukilihasharjoituksia ohjelmaasi.

Jos haluat varmistaa, että opit turvalliset tekniikat ammattilaisen opastamana ja haluat huolehtia liikkuvuudesta ja tukilihaksistosta, tutustu fysiokahvakuula-valmennukseeni täältä ja tule mukaan: Fysiokahvakuula-verkkovalmennus

  • Ohjelma sisältää erilliset tekniikkavideot sekä liikkuvuus- + tukilihasten treeniä aina alku- ja loppuverryttelyissä sekä sisällytettynä teho-osioihin.
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.