Voimaa, liikkuvuutta ja urheilullinen ryhti - näin Tiia onnistui PT-valmennuksessa

Sep 18, 2021

Moi! Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer. Olen pian 20 vuoden valmennusurani aikana saanut valmentaa satoja kuntoilijoita niin yksilöinä- kuin ryhmissäkin kohti arjen huippukuntoa. Valmennan asiakkaitani tavoitteella kovaan kuntoon terveys edellä. Haluan jakaa seuraavaksi Tiian hienon onnistumisen, jolla uskon olevan motivaatiota nostavaa vaikutusta meille kaikille :)

PT-yhteistyöllä loistavat tulokset

Tiia laittoi viestiä, että olisi kiinnostunut PT-valmennuksesta. Miten edetään?

Kerroin, että ensimmäisenä on tärkeää tutustua, joten sovimme tapaamisen. PT-yhteistyön onnistumisen edellytys on, että olemme samoilla linjoilla ja että "kemiat" kohtaavat. Meitä valmentajia on erilaisia ja yhtälailla treenaajia, siksi on tärkeää tutustua useampaan valmentajaan, jotta löytyy se paras mätsi! Se on yhtä tärkeää meille molemmille, minulle valmentajana ja treenaajalle.

Niinhän siinä kävi, että tutustumistapaamisen jälkeen sovimme yhteistyön jatkumisesta!

Haastattelin tämän kertaisen PT-jakson jälkeen Tiian tuntemuksia, ja hän kertoi näin:

Valmentajan etsintä
Etsin tietoisesti valmentajaa, jolla olisi näkemystä treenaamisesta terveys edellä. Minulla ei ollut oikeastaan muita kriteereitä, mutta nähdessäni Even Facebookissa tiesin, että valmentaja, jolla on niin vahva
urheilutausta sekä myös fysioterapeutin osaaminen olisi minulle juuri se oikea valinta.


Tavoitteet


Tavoitteeni valmennuksessa oli välttää ylirasitusta ja liiallista stressaamista harjoittelun suhteen, jaksaa arjessa ja kehittyä voimaharjoittelussa ja kiinteytyä.


Toteutuneet tavoitteet


Tavoitteeni toteutuivat ja jopa omasta mielestäni ylittyivät. Sain paljon uutta tietoa harjoittelusta, opin uusia liikeitä, tekemään liikkeet hallitusti oikeaa tekniikka käyttäen sekä parasta oli liikkuvuusharjoitteiden
tärkeys, joka aukesi minulle ja joista tuli osa päivittäisiä toimintoja. Liikkuvuusharjoitteet toivat mm. avun niska-hartiaseudun ongelmiin ja ”jäykkyyteen” se lisäsi myös voimaharjoittelun tehoja ja tuloksia, kun
liikkuvuus oli kunnossa. Valmennuksessa ulkoisesti keho muuttui kiinteämmäksi sekä ryhti parani. Opin myös jättämään vaa´an kaappiin. Ehkä tärkein, jonka olen oppinut valmennuksen aikana, on tunnistaa
kehossani tapahtuvat muutokset mm. väsymyksen. Olen oppinut antamaan keholle sen tarvitsemaa lepoa ja ymmärtämään ravinnon ja levon tärkeyden harjoittelussa.

Odotukset valmennuksesta


Odotin innolla valmennusta ensi tapaamisesta lähtien. Minulla ei ollut muuta kuin hyvät odotukset ja lähdin valmennukseen avoimin mielin.

Edistyminen


Olen jatkanut harjoittelua ohjelman mukaisesti ja ruokavaliota noudattaen, koen olevani ulkoisesti hyvä näin ja ennen kaikkea sisäisesti. Olen oppinut jo valmennuksen aikana tunnistamaan kehossani tapahtuvat
muutokset mm. väsymyksen. Olen edistynyt antamaan itselleni armoa ja ymmärtämään ravinnon ja levon tärkeyden harjoittelussa. Aikaisemmin on ollut vaikeaa hiljentää vauhtia ja nyt ymmärrän, että vauhtia pitää joskus hiljentää, että kehitystä tapahtuu. Koen siis edistyneeni suunnattomasti myös psyykkisellä puolella. Kehoni ei siis ole joutunut valmennuksen aikana eikä sen jälkeen rasitus/väsymystilaan, jonka joskus olen joutunut kokemaan. Varmuus voimaharjoitteluun on myös kasvanut ja kiinnostus harjoitteluun lisääntynyt ja liikkumisesta on tullut jokapäiväistä jossain muodossa. Ai niin ja nyt onnistuu etunojapunnerrus suorin jaloin!!!!

Psyykkinen valmennus


Minulla ei ollut odotuksia psyykkisen valmennuksen suhteen, olin hyvin avoin valmennuksen suhteen. Ja ehkä ennen kaikkea siksi koin saavani siitä suuren hyödyn.


Psyykkisen valmennuksen hyödyt


Koin hyötyväni suunnattomasti psyykkisestä valmennuksesta, sillä ennen valmennusta olin ”hukassa” lähinnä omien tavoitteideni suhteen. Mielessäni oli pyörinyt ajatus lähteä Fitness valmennukseen ja loppuen lopuksi olin epävarma kehostani. Even kanssa käydessä psyykkistä valmennusta, ymmärsin mitkä olivat todelliset tavoitteeni, joihin halusin päästä. Käydessämme läpi sitä kuka olen, mitä haluan ja miksi haluan sen ja minkälaiseksi minun pitää tulla, jotta saavutan kaiken tämän, se keskustelu avasi silmäni tavoitteideni suhteen.

Opin tekemään lyhyitä aikavälin tavoitteita sekä näkemään asioita myös pidemmällä tähtäimellä. Sain myös käytännön toimenpiteitä arkeeni mm. rauhoittuminen mindfulnesin avulla. Opin myös tavan muuttaa tapojani ja tiettyä käyttäytymismallia. En lähtenyt Fitness valmennukseen. Psyykkisen
valmennuksen avulla löysin omat väyläni haastaa itseni, kehoni ja mieleni.

Parasta psyykkisessä valmennuksessa

Kun ihminen pystyy pysähtymään, katsomaan asioita eri näkökulmista, antamaan mahdollisuuden omille ajatuksille siitä kuka minä olen, olemaan avoin ja vastaanottavainen uusille asioille niin mikään ei ole mahdotonta.

Suosittelen psyykkistä valmennusta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan. ♥

-Tiia Bister

Jos motivaatiosi on nyt kohdallaan ja haluat aloittaa järkevät treenit, tutustu tästä laatimaani maksuttomaan oppaaseen ja aloita kehosi toimintakyvyn kehittämisellä välittömästi oppaan sisältämien ohjeiden avulla:

MAKSUTON OPAS

 

Tsemppiä ja turvallisia ja tehokaita treenejä! T.Eve

 

PS. Jos olet kiinnostunut henkilökohtaisesta valmennuksesta, ota yhteyttä ja kysy vapaita paikkoja: [email protected]

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.