HYVÄSTI JUMIT! - 3 askelta

Dec 02, 2021

HYVÄSTI JUMIT – 3 avainasiaa

Moi! Oletko miettinyt tässä lähiaikoina, että pitäisi venytellä tai pitäisi käydä hierojalla?

Onko sinulla pelkästään ns perus jumeja ja olo on kankea vai onko tullut jo kipuja niveliin, niskaan tai selkään näistä jumeista johtuen? Tai onko pää ollut kipeä niska-hartia-seudun jumeista johtuen?

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer. Autan asiakkaitani treenaamaan kovaan kuntoon terveenä. Oleellisena asiana arjen huippukunnon saavuttamisessa on toimiva kehonhuolto, jolla taataan tehokkaat ja turvalliset treenit.

Tässä 3 avainasiaa, jotka sinun on syytä tehdä, jotta voit sanoa hyvästit jumeille ja niistä johtuville kivuille ja säryille.

  1. Opettele venyttelemään siten että se toimii.

”Vanhanaikainen” staattinen venyttely ei toimi, jos sinun faskiajärjestelmäsi on jumissa. Sen sijaan toimiva venyttelytekniikka on aktiivista, dynaamista. Varsinkin alkuun on venyteltävä varsin maltillisesti, ehdottomasti kivuttomasti. Ei repimällä ja irvistämällä! Venyttely ei missään nimessä saa sattua.

Itsekin venyttelin aiemmin sillä ”vanhalla” tyylillä, jossa pysyttelin väkisin venytysasennossa 30-60s. Siitä ei ollut mitään hyötyä – päinvastoin inho venyttelyä kohtaan vaan kasvoi.

Kun opin toimivat venyttelytekniikat, alkoi tulosta tulla yllättävän nopeasti ja kroppa alkoi palautumaan! Lukuisat asiakkaani ovat myös yllättyneet toimivan venyttelytekniikan tehosta.

  1. Opettele käyttämään huoltovälineitä

Kutakuinkin kaikilla kuntosalilla on jo foamroller ja faskiapallo. Näiden kahden lisäksi hieman harvinaisempi Qua Sha Krapa on erinomainen väline pienemmille jumialueille. Todella monella on huoltovälineet jo kotonakin. Opettele käyttämään huoltovälineitä oikein!

Kun osaat dynaamisen, aktiivisen venyttelytekniikan ja opit käyttämään huoltovälineitä oikein, tulet huomaamaan radikaalin muutoksen, miten kroppasi alkaa joustamaan. Tulet yllättymään, miten nopeasti tuloksia alkaa tuntumaan.

Tulet motivoitumaan kehonhuoltoon aivan uudella tavalla, kun huomaat, miten hyvin nämä tekniikat toimivat! Tähän panostaminen todellakin kannattaa.

  1. Säätele tehotreenien ja palautumisen suhteet kohdalleen

Johtuuko jumisi liiallisesta tehotreenistä vai liiallisesta paikallaan olemisesta?

Jos olet liikaa paikallaan, tauota tunnin välein. Esim jos tulee istuttua pitkiä aikoja, tauota tunnin välein ja tee joku avaava venytys. Sekin on jo yksi iso asia! Tulet huomaamaan eron nopeasti.

Jos treenaat liikaa tehotreenejä, kevennä puolet näistä treeneistä siten, että ne eivät hapota ja kiristä, vaan ne ovat palauttavia harjoituksia, jotka sisältävät liikkuvuusharjoittelua. Minimissään puolet treeneistä on kevyttä liikuntaa, maksimissaan puolet on kovatehoista harjoittelua.

 

4. BONUS: KYLLÄ, hierojalla, osteopaatilla, fysioterapeutilla kannattaa käydä säännöllisesti. Ammattilainen auttaa saamaan sellaisetkin jumit auki, mitä ei itse saa. Kun huollat myös itse kehoasi, niin hieroja tms pääsee myös eteenpäin kehosi kanssa.

Tulet huomaamaan kokonaisvaltaisen avun jumeihin ja kipuihin yllättävän nopeasti, yllättävän vähällä ajankäytöllä, kun otat nämä kolme avainasiaa haltuun!

Jos kiinnostuit ja haluat opetella toimivat tekniikat ja haluat myös mittailla tämän hetken liikkuvuuden tilaa, tilaa laatimani MAKSUTON MINIHUOLTO-KURSSI tästä:

MINI-HUOLTOKURSSI 3 videon sarja

Kehonhuoltoterkuin Eve

#kovaankuntoonterveenä

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.