Kunnon huikea kehitys - hyvästi jumit, kivut ja väsymys

Jan 20, 2022

KUNNON HUIKEA KEHITYS – HYVÄSTI KIVUT, JUMIT JA VÄSYMYS

Olen fysioterapeutti-personal trainer Eve Similä. Kerron seuraavassa, miten Tiina (*kuvassa edessä) kesytti toimistotyöntekijöiden perusjutut; niska-hartia jäykkyyden ja -kivut, lonkka- ja alaselkävaivat sekä työkiireistä ja -stressistä johtuvan vapaa-ajan väsymyksen.

Tiinan lähtötilanne

  • Toimistotyöläisen perusjutut: kipua ja jäykkyyttä niska-hartiaseudussa
  • Työkiireiden ja -stressin johdosta yleinen väsymys vapaa-ajalla
  • Lonkka- ja alaselkä ongelmia, kipua

PARAS HETKI ALOITTAA KUNNON KOHOTUS ON NYT

Tiina halusi parempaan kuntoon. Hän tiesi, että nyt kun ikää oli noin 40-vuotta, hänen olisi paras alkaa huolehtia itsestään ja kunnostaan. Mitä kauemmaksi aloittamista lykkää, sen vaikeampaa se on. Hän päätti aloittaa nyt ja se on aina paras hetki.

MITEN KANNATTAA ALOITTAA

Kunnon kohotuksessa ja terveellisempien elämäntapojen harjoittelussa alku on vaikein ja siihen Tiinakin päätti hankkia apua. Hän tuli valmennukseeni, jossa tärkeintä on edetä terveys edellä kovaan kuntoon. Lisäksi Tiinalla ei ollut aikaa hukattavaksi, joten hän halusi ammattilaisen avustuksella optimoida treeneihin käytetyn ajan: hän halusi treenata riittävästi ja järkevästi, ei liikaa ja päättömästi. Kun haluaa liikunnasta, hyvästä ravinnosta ja riittävästä levosta tulevan uusi elämäntapa, kannattaa edetä progressiivisesti askel kerrallaan ja aloittaa riittävän kevyesti.

LOISTAVAT TULOKSET 15 VIIKON HARJOITTELUN JÄLKEEN

Tiina harjoitteli aktiivisesti valmennusryhmässä kerran viikossa ja teki omatoimiset ohjelmat säännöllisesti, omien tavoitteidensa mukaan. Säännöllisellä, progressiivisesti etenevällä, omalle tasolleen sopivalla tasolla harjoittelu toi loistavia tuloksia 15 viikossa.

Tiina innostui harjoittelusta, kun huomasi, miten se tehosi.

Kipujen ja jäykkyyden vähenemisen myötä oli entistä mukavampaa treenata! Oli mahtavaa huomata, miten yleinen jaksaminen lisääntyi ja työstressin säätely onnistui. Kun oli stressaava ja kiireinen viikko, Tiina lisäsi kehoa huoltavia toimenpiteitä ja laski tehotreenien määrää.

Hän oppi tuntemaan kehostaan, milloin kannattaa keventää ja milloin kannattaa ottaa tehoja enemmän irti.

TIINAN LOISTAVAT TULOKSET

  • Niska-hartiakivut ja -jäykkyys ovat selvästi vähentyneet
  • Jaksan paremmin ihan arjessa ja töissä, vaikka töissä onkin ollut kiirettä ja stressiä
  • Lonkka- ja alaselkävaivat ovat vähentyneet ja olen oppinut, millainen treeni orastavaan kipuun auttaa ja miten ne voi jopa estää!
  • Olen saanut tietoa, taitoa ja uskallusta omatoimisiin treeneihin!

TIINAN JATKO...

Tiina jäi positiivisesti koukkuun monipuoliseen liikuntaan ja treenit ovat jatkuneet edelleen. Hän säätelee viikon treeniohjelmansa ajoittain erittäin kiireisten töiden mukaan:

Hän käy kuularyhmässä aina kun ehtii (koronan salliessa), hän treenaa kotona lihaskuntoa fysiokahvakuula- ja fysiocross- ohjelmien avulla, hän käy lenkillä ja pyöräilee. Lisäksi hän huoltaa kehoaan aktiivisilla liikkuvuusharjoitteilla päivittäin, sillä hän on huomannut, että toimistotyö vaatii sen, jotta kroppa kestää.

Loistavaa Tiina! :)

Toivottavasti tämä tarina inspiroi sinuakin, jos et vielä ole saanut säännöllisistä treeneistä kiinni!

Jos kiinnostuit ja haluat nostaa treenisi ja terveytesi seuraavalle tasolle ja haluat ammattilaisen avuksesi, ota yhteyttä, niin katsotaan, olenko oikea valmentaja Sinulle:

Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.