Personal Trainer EVE

Fysioterapeutti AMK, Fisaf Personal Trainer

 • Kaipaatko uutta näkemystä ja inspiraatiota kuntoiluun?
 • Haluatko oppia, miten treenaat itsesi kovaan kuntoon terveenä ja nostat treenisi seuraavalle tasolle?

Toimialue: Tampere, Kangasala, Lempäälä, Pirkkala

Mahdollisuus myös etä-pt-videovalmennuksiin ympäri Suomen!

Ota yhteyttä ja kysy vapaita paikkoja PT-valmennukseen

Oletko jumissa ja haluat paremmin liikkuvan ja joustavan kehon?

Valmennuksessa pidetään tärkeänä osana liikkuvuus- ja tukilihasharjoittelua, jotta treeneistä saadaan paras hyöty turvallisesti. Tämä sopii parhaiten niille, jotka haluavat oikeasti kehittää sekä suorituskykyä että terveyttä ja ymmärtävät, että hyvin toimiva keho on turvallisten treenien edellytys.

Haluatko varmuuden, että tekniikka on kunnossa?

Kun et halua rikkoa itseäsi väärillä tekniikoilla, minä varmistan, että opit oikeat tekniikat. Oikeilla tekniikoilla treenaat itsesi kovaan kuntoon terveenä.

Oletko kiireinen, mutta haluat priorisoida oman hyvinvointisi?

Kun haluat ehtiä arjessa paljon, mutta haluat myös priorisoida omaan hyvinvointiisi, valmentajanasi ohjelmoin treenit juuri sinun aikatauluusi sopiviksi. Teen ohjelmat ja kausisuunnitelmat, joita noudattamalla maksimoit hyödyt minimi ajankäytöllä.

VALMENTAJASI

Olen fysioterapeutti-valmentaja Eveliina Similä, FISAF personal trainer ja kouluttaja 20 vuoden kokemuksella. Livenä valmennan Tampereella. 

Olen pelannut jääkiekkoa olympialaisissa, voittanut MM-pronssia ja kaksi Suomen mestaruutta. ”Kokemukseksi” voidaan laskea myös kahden polven ristisiteen katkeamisen kuntouttaminen jääkiekkouralla. ”Tiedän miten ei kannata treenata ja koska itse olen nyt 40-vuotiaana paremmin liikkuva ja myös vahvempi, tiedän että pystyn auttamaan sinut parempaan kuntoon terveenä” 

Minun valmennuksessani treenit eivät hajota, vaan kehittävät. Panostamme tehojen säätelyyn, tukeen ja liikkuvuuteen sekä suunnitelmallisuuteen.

Miten yhteistyö personal trainerin kanssa alkaa?

Ihan ensimmäiseksi aloitetaan huolellisella tavoitekartoituksella. Sen jälkeen yhdessä mietitään sopiva valmennuspaketti, joka sisältää kaikki tarvittavat palaset kohti tavoitteitasi.

Paketti 1

Testaus + ohjelma

Tavoitteen mukainen 1 testaus + omatoiminen ohjelma.

Esim huoltopaketti, jossa testataan kireydet ja heikkoudet, joiden perusteella laadin ohjelman, jolla parannat kehosi toimintakykyä.

Esim lihaskuntotesti + lihaskunto-ohjelma (kuntosalille tai kotiin)

Paketti 2

Valmennus 3-6kk

Kokonaisvaltainen ja progressiivinen valmennus, joka sisältää alkutilanteen kartoituksen, testaukset, kausisuunnitelman ja kaikki tavoitteelle tarpeelliset ohjelmat: liikkuvuus, tuki, lihaskunto, aerobinen, ravinto, palautuminen, sekä yhteydenpito sovitusti Personal trainerin kanssa livenä, sähköpostilla tai puhelimitse.

Paketti 3

Ohjelmointi 3-12kk, myös etänä

Kun osaat treenata, etkä tarvitse valmennusta, mutta haluat järkevästi ohjelmoidut ohjelmat, joiden avulla treenaat itsenäisesti, progressiivisesti kohti tavoitteitasi.

Fysioterapeutti-valmentajana varmistan, että treenaat sopivalla teholla ja oikealla tekniikalla. Näin treenaat tarkoituksenmukaisesti ja vältät loukkaantumiset.

Hyvä liikkuvuus ja vahva tuki

Valmennuksessa pidetään tärkeänä huolellista liikkuvuus- ja tukilihasharjoittelua, jotta suorituskykytreeneistä saadaan paras hyöty turvallisesti. Liikkuvuus- ja tukilihasten harjoittelu on integroitu jokaiseen treeniin ja palauttavan päivän aktiiviseen palautumisharjoitteluun.

Ota yhteyttä niin katsotaan, olenko oikea valmentaja Sinulle

On ehdottoman tärkeää, että valmentajan ja valmennettavan ajatukset kohtaavat. Siksi on tärkeää keskustella ja tutustua ennen valmennusyhteistyön aloittamista.

Laatu korvaa määrän - Ei repivää rääkkiä vaan terveys ja hyvinvointi edellä kohti tavoitteita

Olipa tavoitteesi sitten energisyyden lisääminen, kunnon kohotus, liikunnan mahduttaminen arkeen, treenien järkevöittäminen tai jokin muu, olet tervetullut asiantuntevaan valmennukseeni. Maksuttomassa ensitapaamisessa suunnitellaan, millainen paketti olisi sinulle paras ja samalla arvioimme yhdessä, olenko oikea valmentaja Sinulle.

Kun Sinulla ei ole aikaa hukattavaksi, harjoittele suunnitelmallisesti

Moni treenaa saman ohjelman kanssa viikosta ja kuukaudesta toiseen ja ajattelee, että mitä kovempaa ja mitä enemmän, sen parempi.

Kun halutaan kehittyä eikä pelkästään treenata sitä sun tätä päämäärättömästi, laatu korvaa määrän ja yllättävän vähällä määrällä tehotreenejä kehittyy.

Palautuminen ja palautumisen optimointi on nykypäivän treenaajan onnistumisen edellytys. Kun haluaa optimoida kehittymisen, on panostettava palautumiseen. Suunnitelmallisuus ja progressiivinen eteneminen ovat välttämättömiä, kun tavoite on kovaan kuntoon terveenä.

Haluatko tehotreenien ohella hioa tekniikoitasi entistä paremmiksi?

Hyvä liikkuvuus- ja vahvat tukilihakset mahdollistavat oikeiden liiketekniikoiden oppimisen. Oikeilla liiketekniikoilla varmistavat turvalliset ja tehokkaat harjoitukset.

Onko tavoitteesi kovaan kuntoon terveenä?

Jos koet että olen sopiva valmentaja sinulle, ota yhteyttä ja selvitetään asia!

Ota yhteyttä

Valmennukseni EI SOVELLU Sinulle jos

 • et ole valmis muuttamaan mitään saavuttaaksesi tavoitteitasi
 • odotat pikadieettien toimivan pitkällä tähtäimellä
 • et ole valmis luopumaan rääkkitreeneistä ja niiden sijaan treenaamaan terveys edellä

Sano hyvästit väsymykselle, saamattomuudelle ja alavireisyydelle ja nosta kuntosi seuraavalle tasolle!

Ota yhteyttä ja kerro tavoitteesi, niin vastaan sinulle ja selvitetään, olenko oikea valmentaja Sinulle

Ota yhteyttä

Liikunta

Oma taito- ja kuntotaso huomioiden sopivan tehoinen liikunta, progressiivisesti edeten tuo parhaat tulokset turvallisesti ja tehokkaasti.

Ravinto

Toimiva ruokavalio pitää sinut virkeänä ja energisenä ja on tärkeä osa tukemaan sinua kohti tavoitteitasi. Ravintovalmennuksessa keskitymme lisäämään hyviä ainesosia ja keskitymme ravitsevaan, luonnolliseen ja laadukkaaseen ravintoon.

Palautuminen

Palautumisen optimointi on nykypäivän kuntoilijan onnistumisen salaisuus. Tämä jää monella kuntoilijalla liian vähälle huomiolle. Kun superkompensaation ymmärtää, se on loistava työkalu varmistamaan optimaalisen kehittymisen.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Onko personal traineriin sijoittaminen vain turhaa rahanhaaskausta? Itseesi ja omaan hyvinvointiisi sijoittaminen on PARAS SIJOITUS mitä voit ikinä keksiä!

Minun tarinani

Minun tarina alkoi, kun rikoin polveni ensimmäisen kerran 15 vuotiaana, eturistiside poikki. Vuoden toipumisajan jälkeen koin, ettei jalka silti kestä jalkapallon pelaamista. En ollut saanut riittäviä kuntoutusohjeita; toimintakyky oli palannut, mutta en pystynyt potkaisemaan palloa vasurilla. laji vaihtui samalla jääkiekoksi, jota polvi kesti paremmin. 

10 vuotta myöhemmin sama eturistiside katkesi uudelleen, juuri maajoukkueen kynnyksellä, mutta tällöin kuntoutuksesta tiedettiin jo enemmän ja jo 6kk jälkeen olin takaisin kentällä, entistä vahvempana ja saavutinkin niin olympiasijoituksen, MM mitalin kuin kaksi Suomen mestaruuttakin. Merkittävää polvivamman osalta oli, että liikerata oli selkeästi alentunut vasemmassa polvessani koko peliurani. Sain vain hädin tuskin vasemmasta nilkasta kiinni seisaaltaan etureiden venyttäessäni. 

Luulisi, että kovan treenin ja pitkän uran jälkeen keho on mitä on, mutta on käynyt päinvastoin. Nykyään rullalla, dynaamisilla venytyksillä ja kontrolliharjoitteilla tein ensimmäisen spagaatin 35 vuotiaana ja 38 vuotiaana pääsin ensimmäistä kertaa syväkyykkyyn 20 vuoteen. Olen valmentanut satoja yksilöasiakkaita ja ryhmiä, sekä kouluttanut treeniä ja varsinkin kehonhuoltoa mm. jääkiekkoilijoille ja muille urheilijoille, mutta myös arkiliikkujille treeniryhmissä.

Vahva kokemus- ja koulutuspohja

Polven loukkaantumisen lisäksi pitkä kilpaurheilu-ura opetti minulle muutakin. Naisurheilu Suomessa lyö harvoin leiville ja varsinkin, kun kyseessä on jääkiekko. Pelaamisen ohessa (1996-2012, 16 vuotta) opiskelin ja valmistuttuani tein töitä.

Valmistuin fysioterapeutiksi 2001 ja heti sen jälkeen Personal Traineriksi. Heti valmistuttuani pääsin liikuntakeskukseen töihin. Tähtäsin olympialaisiin, tavoitteeni olin asettanut jo opiskeluaikoina. Treenasin useimmiten 2 kertaa päivässä: aamulenkki tai -uinti ennen opiskelupäivää ja joukkuetreenit opiskelupäivän jälkeen. Liikuntakeskuksella vedin ryhmäliikuntatunteja, treenasin ja kävin joukkuetreeneissä. Vuonna 2004 olin urheilu-urani huipulla, kun saavutimme maailmanmestaruuspronssia. Sen jälkeen nostin entisestään treenimääriä. Vuonna 2006 saavutin tavoitteeni ja pääsin mukaan olympialaisiin. Olympiavuonna pelit olivat alkaneet mennä alavireisesti ja näin jälkikäteen on helppo sanoa, että olin jo silloin ylikuormittunut. En ehtinyt levätä riittävästi, treenejä oli aivan liikaa. Kärsin jatkuvasti uniongelmista: en saanut nukahdettua ja heräsin aamuyöstä. Nukkumaanmenosta itsestään tuli stressaavaa.

Minulla ei ollut henkilökohtaista valmentajaa, joka olisi nähnyt tilanteeni ja käskenyt himmaamaan tahtia. Tätä tahtia jatkui aina 2012 asti. Olin jatkuvasti alavireinen, väsynyt ja mieli yleensä maassa. Pelit ei kulkeneet ja tuntui, että kunto oli huono, vaikka treenasin jatkuvasti ja paljon. Niin totaalisesti sitä sokeutuu omaan tekemiseensä, vaikka kuinka olisi ammattilainen! Tajusin kuitenkin, että nyt tarvitsen toisen mielipiteen, jonkun järkeistämään tekemisiäni. Palkkasin oman personal trainerin ensimmäisen kerran 2010, mutta silmien avautumiseen meni aikaa…

Pikkuhiljaa opin kuuntelemaan omaa kehoani ja aloin ymmärtää sen viestejä Personal trainerini avustuksella. Käännyin lopulta lääkärin puoleen 2012 ja sain ylikuormitusdiagnoosin. Kehoni oli uupunut ja sen seurauksena minulle oli kehittynyt aineenvaihdunnallinen häiriötila, josta johtui myös alavireisyys ja oikeastaan koko peliuran kestäneet suolisto-ongelmat.

Laatu korvaa määrän

Kehon ja mielen korjaaminen alkoi pikkuhiljaa luonnollisen ravitsemuksen, aktiivisen palauttavan harjoittelun ja rentoutusharjoitusten kautta 2010. Kokonaisvaltaiseen eheytymiseen vaikutti suuresti myös työurani muutos, kun aloitin yksityisyrittäjänä ja aloin tehdä sitä työtä mistä nautin ja tavalla, jolla on minulle merkitystä.

Eheytyminen on prosessi, joka jatkuu edelleen, joka päivä. Koen, että se on elämän mittainen matka ja sitä on paras tehdä matkasta nauttien. Kohti parasta omaa itseä. Kehoani kuunnellen pyrin joka päivä ravitsemaan itseäni mahdollisimman ravitsevalla ruualla, liikkumaan siten, että palauttavaa harjoittelua tulee riittävästi, enkä pakota kehoani koskaan ylisuorituksiin. Muistan myös riittävän unen ja rentoutumisen merkityksen. Haen sopivaa rentoutta kaikkeen tekemiseen!

Tänä päivänä minulle on tärkeintä se, että olen energinen ja voin hyvin. Huolimatta siitä – tai pikemminkin juuri siksi – että nykyisin treenien laatu korvaa määrän, olen nyt yli 40-vuotiaana monessa suhteessa paremmassa kunnossa kuin milloinkaan urheilu-urani aikana.

Tiivistys

 • Ensimmäisenä varmistetaan, että olen oikea valmentaja Sinulle
 • Aloitetaan yhteistyö tavoitteiden ja alkutilanteen kartoituksella
 • Valitaan sopiva PT-kokonaisuus tavoitteillesi
 • Kun tavoitteenasi on treenata kovaan kuntoon terveenä, varmista riittävä liikkuvuus, vahvat tukilihakset ja puhtaat tekniikat
 • Aloita maltilla ja etene progressiivisesti
 • Varmistetaan kehittyminen testaamalla sopivin väliajoin

Panosta hyvinvointiisi ja itseesi - se on paras sijoitus

Ota yhteyttä

Onnistumistarina Even valmennuksesta

"Hain selkä-leikkauksen jälkeen pt:tä, jolla olisi myös fysioterapeutin koulutus/tausta, koska halusin varmistaa ohjaajan ymmärtävän aikaisempien vaivojen ja leikkauksen tuomat haasteet.

Tavoitteeni oli päästä parempaan kuntoon kuin mitä olin ennen leikkausta. Halusin parantaa liikkuvuutta ja kehittää lihaskuntoa niin, että se tukee koko kroppaa. Tarkoituksena oli myös oppia sellaisia liikuntatottumuksia, jotka ehkäisevät selkävaivoja tulevaisuudessa.

Tavoitteeni toteutui paremmin kuin uskalsin odottaa!

Odotin saavani ammattilaisen tekemän selkeän ohjelman, jota olisi helppo ja turvallista noudattaa. Ja se myös toteutui.

Tulokset

Liikkuvuuteeni parani merkittävästi jakson aikana.

Kuntosaliharjoittelu eteni syksyn aikana lähes täysin suunnitelman mukaisesti ja siinä ehkä kuitenkin tärkein tulos oli se, että innostuin salilla käymisestä. Tässä auttoi selkeä ja etenevä ohjelma, joka alkoi vähitellen palkitsemaan kun huomasi jaksavansa pidempiä sarjoja. Samalla oppi tunnistamaan omia rajoja ja pitämään huolta jaksamisesta.

Syksyn lenkkitahti näkyy nyt talvella siinä, että hiihtäminen sujuu paljon paremmin kuin aikaisempina talvina ja kun kroppa on kunnossa, ei raskaammatkaan lenkit aiheuta kipuja.

Yleisenä palautteena voisin vielä näin kirjallisestikin sanoa sen, että löysin kyllä juuri sopivan ohjaajan itselleni. On tietenkin vaikea veikata, että miten olisi mennyt jonkun muun kanssa, mutta en usko että tulokset olisi voineet olla ainakaan kovin paljon parempia. Tietenkin paljon kiitosta kuuluu onnistuneelle leikkaukselle, mutta hienosti osasit ottaa mun tilanteen huomioon ja rakentaa ohjelman ja aikataulun mulle sopivaksi. Ohjelma oli sopivan rankka, mutta osasit myös jarrutella silloin kun meinasin innostua rehkimään liikaa."

- Juha 40v.