PARAS SYY OLLA TREENAAMATTA (osa 3)

Mar 21, 2021

KYLLÄSTYMINEN

Moi! Olen Eveliina Similä, fysioterapeutti-personal trainer. Autan ja kannustan työkseni ihmisiä huolehtimaan hyvinvoinnistaan ja parantamaan kuntoaan liikkumalla, lepäämällä ja syömällä sopivassa suhteessa. Kerron seuraavaksi haasteesta, jonka huomaan usein, kun hyvinvointiin panostamisesta on kyse. Kuulostaako tutulta?

Yksi kuntoiluinnostuksen tappaja on kyllästyminen. Kun on käynyt vuosikaudet jumpassa tai salilla samassa paikassa, mielenkiinto loppuu samaan treeniin. Sitten onkin vaikea keksiä uutta liikuntaharrastusta. Kyllästyminen tulee eteen helposti myös silloin, jos treeni ei tehoa eli kunto ei kohene ja tuntuu, että treeniin käytetty aika kuluu hukkaan.

Motivaatio loppuu paikallaan junnaamiseen

Yksipuolisessa harrastamisessa kehittyminen tyssää pian aloittamisen jälkeen. Kunto nousee alussa, mutta jos treenit eivät ole riittävän vaihtelevia, kunto junnaa paikallaan. Joillakin se on voinut pysyä samassa jo vuosikaudet eikä silloin ole ihme, jos kyllästyttää ja motivaatio loppuu ihan ymmärrettävästi. Kun käyttää aikaa harjoitteluun, on motivoivaa, että siinä samalla kehittyy.

Sama kävelylenkki viikosta toiseen ei kehitä

Esimerkiksi reipas kävelylenkkeily tasamaalla kohottaa kuntoa ensimmäisen kuukauden aloituksesta, mutta sen jälkeen kuntotaso saattaa jäädä jopa "välttävän" tasolle, jos lenkillä ei tule riittävää vaihtelua. Kun kuntoa haluaa nostaa hyvälle tasolle, on vauhtia välillä nostettava tai käveltävä ylämäkeen tai noustava portaita, jotta syke myös ajoittain nousee hengästykseen saakka ja näin kunto kohenee.

Varmasti motivaatio lenkille lähtemiseen heikkenee, jos on käyttänyt aikaa lenkkeilyyn ja testitulos näyttää heikkoa kuntoa.

Riittävä vaihtelu

Vaihteleva ja monipuolinen liikunta kehittää parhaiten ja pitää motivaatiota yllä! Onko treeniohjelmassasi riittävästi vaihtelua? Miten voisit lisätä vaihtelua? Kokeile seuraavalla kävelylenkillä ottaa pari hallittua spurttia tai hakeudu portaisiin tai ylämäkeen ja mene pari kertaa alas-ylös. Tulet huomaamaan vaihtelun vaikutukset!

Jos haluat ammattilaisen apua treeniohjelman suunnitteluun, haluat vaihtelua ja kehitystä, ota yhteyttä ja kerro tavoitteesi, niin katsotaan osaisinko auttaa sinua. Ensimmäinen suunnttelutapaaminen on ilmainen: Fysioterapeutti-personal trainer Eve

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.