Radikaalisti lisää energiaa arkeen - Näin Hanna onnistui

Jan 21, 2022

Olen Eve Similä, fysioterapeutti-personal trainer, fysiocross-treenimenetelmän kehittäjä. Autan kuntoilijoita treenaamaan itsensä kovaan kuntoon terveenä. On mahtavaa päästä kertomaan näistä mielettömistä onnistumisista, tällä kertaa vuorossa Fysiocross-valmennusryhmässä treenannut Hanna.

"On ollut pitkään kaikenlaista lihaskireyttä ja kipua lähinnä selässä. Suurin syy siihen on ollut olemattomat syvät selkälihakset. Kävin vuosia punttisalilla ja joka treenin jälkeen jännitti millaiset selkäkivut tulee."

Hanna tuli fysiocross-valmennukseen, sillä hän oli päättänyt nostaa kuntonsa ja terveytensä uudelle tasolle.

Alkutilanne

  • huonot yöunet, väsymys
  • pitkään lihaskireyttä ja kipua lähinnä selässä

Huima kehitys

Hannan edistys 15 viikon fysiocross-valmennusjaksolla oli niin huimaa, että haastattelin häntä, miten muutos oli mahdollista ja millaiset vaikutukset kunnon kohenemisella on ollut arkeen.

  • Teitkö tuona aikana muita muutoksia, kun aloit käydä fysiocrossissa?

"Aloin lisäksi syömään järkevämmin, vähensin ns.höttöhiilareita ja sokereita, lisäsin hyviä rasvoja ja proteiinia sekä kasviksia. "

  • Teitkö omatoimisia harjoituksia vai pelkät ryhmätreenit?

"Tein omatoimisia yleensä kerran tai kaksi kertaa viikossa ryhmätreenin lisäksi ja kerran viikossa kehonhuollon. Lisäksi kävin pilatestunnilla kerran viikossa."

  • Testitulokset kertovat, että sun edistys on ollut huimaa! Noiden kuntotestitulosten paranemisen lisäksi, onko sulla esimerkkiä ihan arjesta, miten sun parantunut kuntosi vaikuttaa sinun arkeen positiivisesti?

"Olen ollut paljon pirteämpi ja jaksanut kolmen lapsen arkea paremmin. Töihin paluukin onnistui vaivattomasti. Jaksaminen fyysisesti raskaassa työssä kolmen vuoden poissaolon jälkeen yllätti positiivisesti! Jaksoin jopa treenata salilla vielä työpäivien jälkeen. Hyötyliikunta on myös lisääntynyt, mainittakoon yhtenä pihatyöt. Virtaa on tullut siis reippaasti lisää ja painokin tipahtanut noin 5kg.

Unettomista öistä en ole aikoihin kärsinyt ja olen nukkunut sikeästi läpi yön pidemmän aikaa.

Eli muutosta on tapahtunut ihan selvästi ja tämä tyyli treenata sopii näköjään minulle hyvin."

  • Entä onko sulla ollut aiemmin mitään tuki-liikuntaelin pulmaa: selkäkipua, niskakipua, polvissa, muissa nivelissä tms onko ollut mitään, mikä olisi hävinnyt tämän kokonaisvaltaisen kunnon kehittymisen myötä?

"On ollut pitkään kaikenlaista lihaskireyttä ja kipua lähinnä selässä. Suurin syy siihen on ollut olemattomat syvät selkälihakset. Kävin vuosia punttisalilla ja joka treenin jälkeen jännitti millaiset selkäkivut tulee. Vaikka tekniikkaan kiinnitin tarkasti aina huomiota, niin nyt vasta olen huomannut alkulämmittely/liikkuvuusosion tärkeyden. Varsinaiset lihaskuntoliikkeet saa paljon pienemmällä toistomäärällä perille, kun paikat on auki. Painoja olen vähentänyt reilusti.

Selkä on ollut erittäin hyvä, lähes kivuton. Fysicrossin myötä huomasin myös miten tärkeä on lonkkien liikkuvuus selän toimivuuden kannalta.

Olen myös oppinut treenaamaan lempeämmin ja silti on tullut tuloksi niin tästä on hyvä jatkaa!"

Kiitos Hannalle kokemusten avaamisesta. Tämä onnistuminen inspiroi varmasti montaa aloittamaan ja jatkamaan suunnitelmallisten treenien parissa.

Tsemppiä harjoituksiin edelleen Hannalle ja kaikille muillekin! T.Eve

PS. Jos kiinnostuit ja haluat nostaa kuntosi ja terveytesi uudelle tasolle kotitreeneillä, tutustu ja tule mukaan fysicross-verkkovalmennukseen:
Fysiocross 6vkn verkkovalmennus

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.